„Klubrádió
Hetes Stúdió

Csoda- és hazavárás

20/04/2024 11:55

| Szerző: Klubrádió

A Hetes Stúdió e heti vendégei Ágh Attila, Goldmann Márta, Révész Sándor, Batka Zoltán voltak.

Három helyet hozhat Magyar Péter pártjának az uniós választás, s a most elindult országjárás helyzetbe hozhatja az önkormányzati választásokon is. Ágh Attila politológust kérdeztük.

 
 Ágh Attila filozófus, politológus a Klubrádióban
 
 

A század közepére félmillióval kevesebben leszünk, viszont duplájára nő a 80 év feletti és eltartottak száma. Az Egyensúly Intézet javaslatcsomagot készített a munkaerőhiány megoldására. Interjúk a témában a szerkesztőtől.

Ma egy olyan nemzedék nő fel, amelyik talán már a nagyszüleitől sem hallhatja, mi történt a holokauszt idején. Foglalkozik ezzel a magyar oktatás? Goldmann Mártát, a Holokauszt emlékközpont munkatársát kérdeztük a 80. évforduló kapcsán.

 
Auschwitz  Fotó: Fortepan
 

A Francia Intézet Budapesten egy egész hetet szentelt a Fake News témának, mert fontosnak tartja ellene harcolni. A CÖF lejárató hirdetései sem kerülték el a figyelmüket. Kárpáti János összefoglalóót készített az eseményről.

 
Fake news
 
Forrás: Flickr.com.
 

A műsor második órájában Megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit Révész Sándorral, a hvg publicistájával, Batka Zoltánnal, a Népszava újságírójával és Bolgár Györggyel. Műsorunkat visszanézhetik a Klubrádió YouTube csatornáján.

 
Batka László, Révész Sándor, Bolgár György, Szénási Sándor és Csernyánszky Judit
Fotó: Klubrádió/Mátyus László