„Támogassa
Café Péntek

Banksy világa

3/05/2024 11:47

| Szerző: Váradi Júlia

Megnézzük a láthatatlan graffitiművész és Csató József kiállítását, majd Sumonyi Papp Zoltán, Somlyai Fanni és Julianna Babusova lesz a Café Péntek vendége.

A világ leghíresebb láthatatlan graffiti művésze, Banksy ikonikus utcai képei Budapestre érkeztek. A május 3-tól látható, "The World of Banksy – Az utca a festővásznam" című kiállításról sok mindent megtudhatnak a Café Péntek hallgatói.

Ahogyan az egyre népszerűbb fiatal festőművész, Csató József figuráiról és formáiról, amelyek  pszichedelikus és személyes szimbólumrendszerbe illeszkedve valódi, létező lényekként jelennek meg, ahogyan a Deák Erika Galériában látható kiállításon és az albumból, sőt, a finom étkeket kínáló tárgyakból is erre következtetünk Salát Zalán Péter könyvszerkesztővel.

Az 56-ban fiatal fiúként Angliába emigrált, azóta világhírű költő, műfordító, Gömöri Györgyről 90-ik születésnapján Sumonyi Papp Zoltán költővel beszélgettem. 

A Városháza udvarán, a nem régóta felállított hatalmas vetítővásznon a Verzió nemzetközi dokumentum filmjeiből a legjobbakat láthatjuk a jövő héttől, erről Somlyai Fanni beszél. 

Végül egy ugyancsak hamarosan induló kelet-közép-európai filmfesztiválról beszélgetek a Cseh Centrum sajtómenedzserével, Julianna Babusovával.