„Támogassa
Ötös – Beregi Péterrel

Szerelem a színpadon – Vándor Éva az Ötösben

12/08/2023 09:37

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

Szeptember végéig Gálvölgyi János szerepében Beregi Pétert hallhatjuk. A műsor vendége legutóbb Vándor Éva, színművész volt. A második órában Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2023. augusztus 11. Ötös – Beregi Péterrel (2023. augusztus 11., péntek 10:05)
90:43
00:00
Szerkesztők: Timár Ágnes

A két színész beszélgetése nem véletlenül volt baráti hangulatú, hiszen ahogy a műsorból ki is derült 7 éven keresztül ugyanabban a színházban, sokszor egymás partnereiként dolgoztak. Van, aki szerint sok a 7 év összefüggően ugyanabban az intézményben, van, aki szereti otthon érezni magát azon a helyen, ahol dolgozik. Vándor Éva több színházban megfordult, de a leghosszabban a József Attila Színházhoz tartozott. Később, szabadúszó korában is játszott ott.

Férjét, Harmath Imrét is a színpadnak köszönheti, egy előadáson estek szerelembe, ahogy Vándor Éva fogalmazott. És bár a magánéletükről nem mesélt sokat, a férje, mintha megérezte volna az érintettséget, éppen abban a pillanatban, a műsor közben hívta telefonon.

Vándor Éva Beregi Péter Ötös
 
Vándor Éva, Beregi Péter
 Fotó: Mátyus László
 

A beszélgetésben szóba került természetesen a Kenguru című film is, amely bár óriási siker volt, mikor bemutatták, a maihoz hasonló sztárságot nem hozott el egyik főszereplőnek sem. Vándor Éva ezen akkor csodálkozott, de nem vette zokon, elfogadta, hogy neki hosszabb és nehezebb munkával kell ugyanoda eljutnia. És bár újra és újra bizonyított a legkülönbözőbb szerepekben, az ország – ahogy az már lenni szokott – a tévéből ismerte meg. A Jóban-rosszban című napi sorozat első időszakában ő is állandó szereplő volt.

Aminek azonban Vándor Éva még az ismertségnél is jobban örült, az a szakmai előrelépés lehetősége. A sorozat hozta közismertségnek köszönhetően játszhatott végre monodrámát. Így kezdte el játszani azóta egyik kedvencét, egy igazi szerelemprojektként, a Shirley Valentine címszerepét, amelyet aztán évekig műsoron tartottak, és nagy sikerrel ment a József Attila Színházban.

A műsorban elmondta, hogy sajnos a színdarab jogai lejártak, és azóta a Centrál Színház vette meg, így ő már nem játszhatja az eredeti helyén, de nem engedte el Shirley-t, és vidéken, ahol van rá lehetőség, előadja.

Hozzátette, egy pályafutás alatt kevés igazi, áramütésszerű pozitív élményt ad egy előadás, de ez például ilyen volt.

Vándor Éva Beregi Péter Ötös
 
Vándor Éva, Beregi Péter
 Fotó: Mátyus László
 

Vándor Éva arról is mesélt, hogy a lánya nevét Cserje Zsuzsának köszönheti, aki azt „jósolta”, hogy Olívia lesz. És habár ő Eszterként dajkálta a pocakjában 9 hónapig, mikor megszületett a gyermeke, megbabonázva a orvos kérdésére, hogy milyen nevet írjon a hivatalos okmányra, Vándor Éva azt mondta, hogy Olívia. Emlékszik, tette hozzá, hogy akkor először ejtette ki ezt a nevet. Kicsit meg is ijedt saját váratlan döntésétől, és gyorsan második névnek bediktálta a korábban tervezett Eszter nevet is.

A teljes adást meghallgathatják a fenti lejátszás ikonra kattintva.

Ötös – Beregi Péterrel
2023. augusztus 11., péntek 10:05