4-es metró: évekre leállhat az építés? - 2007.07.12
Évekre leállhat a 4-es metró építése, újra lehet kezdeni az engedélyezési eljárásokat, mivel egy XI. kerületi, Mányoki utcai társasház pert nyert a Közlekedési Főfelügyelettel szemben – értesült a Blikk. A lap ismertetése szerint a bíróság megállapította, hogy az engedélyezési eljárásba -"ügyfélként" - be kellett volna vonni a társasház lakóit.
border=0
border=0 border=0

A közlekedési hatóság azonban nem kérdezte meg a fővárosi Mányoki utca 22-es számú ház lakóit, úgy adta ki a metróépítéshez szükséges vasúthatósági engedélyt.A társasház ezért perelte be a hatóságot és nyert.

A Közlekedési Főfelügyelet főosztályvezetője, Polcz Kornélia a napilapnak elmondta, hogy a Legfelsőbb Bírósághoz fordultak, ítélethirdetés októberre várható.

Horváth Éva, a DBR Metró Projektigazgatóság szóvivője szerint alaptalanok a lakók félelmei. Minden érintett épület állagát előzetesen felmérték, és műszerekkel folyamatosan figyelik. Eddig néhány keresetet kaptak lakóktól, például hajszálrepedések miatt - ezeket a cég biztosítója "minden esetben maradéktalanul kifizette" - mondta a szóvivő a lapnak.

(MTI)