„Zajlik
A lényeg

Felfüggesztettet kapott a sofőr, aki a forró buszban felejtett egy négyéves kislányt

15/10/2024 21:54

| Szerző: Klubrádió

A férfi a buszt a tűző napon, fedetlen parkolóban hagyta csukott ajtókkal és ablakokkal, a benne felejtett kislány olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy három nappal később meghalt. Az ügy jogerősen lezárult.

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a buszsofőrnek az ügye, aki 2022. június 7-én nem vette észre, hogy a jármű utasterében ottmaradt egy négyéves gyermek. Mivel a buszt a tűző napon, fedetlen parkolóban hagyta csukott ajtókkal és ablakokkal, a benne felejtett kislány olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy három nappal később, 2022. június 10-én életét vesztette.

Az ügyben tavaly áprilisban emeltek vádat, idén januárban pedig megszületett az elsőfokú ítélet. A férfit halált okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségében mondták ki bűnösnek, amiért 2 év – 5 évi próbaidőre – felfüggesztett fogházbüntetésre és 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, valamint 5 évre eltiltották a személyszállítási tevékenység, mint foglalkozás gyakorlásától.

Az ügyészség kevesellte a kiszabott büntetést, és a felfüggesztett helyett végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett, míg a sofőr és védője elsődlegesen felmentés, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítése miatt jelentett be fellebbezést.

Az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, és kedden meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság ítéletét lényegét tekintve helybenhagyta.