„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: A rendőrség elfelejtette vizsgálni, ki Tóni, Barbara és Ádám a Schadl-ügyben

18/01/2023 11:04

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos szerint Völner Pál és Schadl György vesztegetési ügye pitiáner ahhoz képest, amelyet iratokban szereplő nevek sejtetnek. Az ezekben szereplő Tóni, Barbara és Ádám neve egyértelműen utalnak Rogánra, a feleségére és a kabinetfőnökére.

"Nagy nehezen, de megtudtam: még mindig nyomoznak Schadl-ügy legsúlyosabb szálának ügyében. Miközben Schadl és Völner ellen, az egyszerű, végrehajtói vesztegetés miatt már vádat emeltek, a jelek szerint a Nyomozó Főügyészség még mindig nem tudja, ki lehet Tóni, Barbara és Ádám, akikkel a korrupt végrehajtó ismerőse egy 30 éves buliról beszélt" – írja Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő szerint a "30 éves buli" megfelel a 30 évre adott koncesszióknak, amelyek, kedvezményezettei közt a Mol és Mészáros Lőrinc érdekeltségei szerepelnek. Azt is hozzátette, hogy a nevek ezek alapján egyértelműen utalnak Rogánra, a feleségére és a kabinetfőnökére.

"Emiatt ez a nyomozás elvileg sokkal fontosabb Völner és Schadl – ehhez képest pitiáner – ügyénél" – tette hozzá.

Hadházy azt írja, hogy azért adta be a feljelentést, mert: "a rendőrség ugyanis »elfelejtette« a korrupt végrehajtó lehallgatása alapján megvizsgálni, hogy ki lehetett Tóni, Barbara és Ádám, akikkel Schadl egy 35 éves bizniszről beszélgetett, és ami állítólag minden korábbi ügynél fontosabb".

Hadházy ezért a feljelentésben emlékeztette a rendőröket, hogy Rogán minisztert, feleségét és kabinetfőnökét pont így hívják, és hogy Rogán pont a Nemzeti Koncessziós Iroda vezetője, amely tavaly több, 35 éves koncessziót készített elő. Valamit két héten belül mondaniuk kell majd erre. „A feljelentést mindenesetre a konkrét ügyben tettem, illetve azért, mert maguktól nem akartak rájönni az összefüggésre. Ez olyan szakmai mulasztás, mintha egy orvos “elfelejtené” megnézni egy lógó karú ember röntgenjét”.

(Forrás: 444)