„Klubrádió
A lényeg

Medvebőr is előkerült a Völner-Schadl-ügyben

26/01/2023 16:02

| Szerző: Klubrádió

A házkutatás során preparált medvebőrt találtak a Völner–Schadl-ügy egyik alacsonyabb rendű vádlottjánál, és mivel ilyen trófeát csak megfelelő igazolással lehet tartani, a tulajdonos pedig a helyszínen nem tudott papírt mutatni a jogszerű körülményekről, az ügyészség lefoglalta a medvebőrt, és nyomozást indított természetkárosítás bűntette miatt – írja az Rtl.hu.

Információik szerint az ügy még folyamatban van, az ügyészség ezt a nyomozást leválasztotta a Völner–Schadl-ügyről, és áthelyezte a Készenléti Rendőrséghez, várhatóan tárgyalást is tartanak majd róla.

„Vicc ez az egész” – mondta a medvebőr tulajdonosa, akinek a Völner–Schadl-ügyben felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést ajánlott az ügyészség.

Ennek semmi köze ahhoz, hogy a vádirat szerint Völner Pál volt államtitkár 83 millió forinthoz, míg Schadl György, a végrehajtói kar elnöke több mint 920 millió forinthoz jutott egy korrupciós láncolaton keresztül. Völnertől éppen hétfőn került nyilvánosságra egy lehallgatott beszélgetés, amelyen úgy fogalmazott: "tud olyat mondani, "hogy egy-két embernek meginogjon a széke".

Az ügyészség azt indítványozta, hogy – beismerés esetén – Schadl Györgyöt 10 év, míg Völner Pált 8 év börtönbüntetésre, 200, illetve 25 millió forint pénzbüntetésre, továbbá mindkettőjüket 10 év közügyektől eltiltásra, jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltásra ítélje a bíróság. Schadl már bő egy éve letartóztatásban van.

(Kiemelt kép: Pixabay)