„Klubrádió
A lényeg

Momentum: Hamisítással kerülhetett fel az MSZP logója az ajkai jelölőlapra

24/04/2024 16:04

| Szerző: Klubrádió

Hamisítással kerülhetett fel az MSZP logója az ajkai jelölőlapra – írta keddi közleményében a Momentum Mozgalom. 

„Felrúgta az ajkai megállapodást az MSZP, ugyanis az ellenzéki jelöltek a Közösen Ajkáért Egyesület jelölésével indultak volna a választásokon, azonban az óbaloldali párt a jelöltek bejelentésénél kicserélhetett egy nyomtatványt, így az MSZP logója is rákerült a lapra” – fogalmaztak a közleményükben.

A Nemzeti Választási Iroda adatbázisában ellenőrizhető – írja a Telex –, hogy a Közösen Ajkáért Egyesület mellett egyedül az MSZP logója szerepel Schwartz Béla ellenzéki polgármesterjelölt és az egyéni képviselőjelöltek neve mellett. A Momentum azt ígéri, jogi lépéseket tesz, és önállóan indul el a választásokon Ajkán.

A portál megkérdezte az MSZP-t az ügyről. A párt sajtóosztálya azt válaszolta: „Nem értjük a Momentum közleményét, melyben azzal vádolják az MSZP-t, hogy felrúgta az ajkai megállapodást, hiszen a jelöltállítás folyamatában minden a helyi és a regionális Momentummal egyeztetve történt.”

Schwartz Béla 2002 óta vezeti Ajkát, a 2019-es választáson a Közösen Ajkáért Egyesület színeiben győzte le a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, és a 10 egyéni körzetből 7-et szintén az ellenzék húzott be akkor.