„Klubrádió
A lényeg

Orbán Magyar Péterről: A baloldal belügye, "szegény Gergő" nem tehet róla

24/04/2024 14:45

| Szerző: Klubrádió

A NER-rel szembeforduló Magyar nevét nem mondta ki, "az igazságügy-miniszter (volt) férjeként" emlegette.

Orbán Viktor tartotta a nyitóbeszédet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén, ahol újságírókkal is összefutott. A Telex kérdezte arról, hallotta-e a hangfelvételt, amin a volt igazságügyi miniszter arról beszél, hogy Rogán Antal kabinetminiszter és/vagy emberei belenyúlhattak ügyészségi iratokba.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol Varga Judit – Magyar Péter hangfelvételén szereplő – állításáról az ügyészséggel kapcsolatban, Orbán Viktor annyit válaszolt: „Amit a legfőbb ügyész, elhiszem, amit mond”. Nem kérdezte meg Rogán Antalt sem, mert, mint többször elismételte, a legfőbb ügyésznek hisz, az övé közbizalmi állás, „azért választottuk meg”.

Megkérdezték, hogy töretlen-e a bizalma Gulyás Gergely iránt, akinek jó barátja, Magyar Péter a NER ellen fordult. Azt válaszolta: „szegény Gergő erről nem tehet (...), megműtötték, az komoly baj”, nem pedig az, hogy ő volt az ajánlója a Fidesz-tagságra is „az igazságügy-miniszer férjének”.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol Magyar Péterről, a neve kimondása nélkül azt közölte: a baloldal belügyének tekinti, nem hiszi, hogy szavazókat venne el a Fidesztől. „Az én nézőpontomból a baloldalon minden párt egyforma: háborúpártiak, áskálódnak Magyarország ellen Brüsszelben, ezért az én munkámat nem befolyásolják” – tette hozzá arra a kérdésre, hogy Magyar vehet-e el szavazókat a Fidesztől.

A reptérvásárlás indokoltságával kapcsolatos kérdésre nem válaszolt. A videót a Telex cikkében megtekinthetik.

Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala