„Támogassa
A lényeg

Polt Péter szerint az ügyészség "valódi, minőségi munkát" végzett

20/12/2022 18:51

| Szerző: Klubrádió

Polt Péter legfőbb ügyész szokásos karácsonyi videóüzenetében arról beszélt, hogy bár a válságok és az új kihívásokhoz alkalmazkodás éve volt 2022, szerinte gyorsan és sikeresen alkalmazkodtak a körülményekhez, és az ügyészség „valódi, minőségi munkát” végzett.

A válságok és az új kihívásokhoz való alkalmazkodás éve volt 2022, mondta szokásos karácsonyi videóüzenetében Polt Péter. A legfőbb ügyész szerint a nehézségek ellenére a polgárok jogainak védelmét, az állami intézményrendszer megfelelő működésének garantálását magas színvonalon, kiváló eredményekkel végezték idén is.

Polt a videóban azt mondta, a pandémia után új kihívást jelentett az orosz–ukrán háború és az energia-, illetve a gazdasági világválság, de az adatok azt mutatják, hogy a nehézségek ellenére a szakmai munkát idén is jól végezte az ügyészség. Hogy pontosan milyen adatokról van szó, azt nem ismertette a legfőbb ügyész.

A felvételen Polt beszél még a kihívásokról, amelyekkel az ügyészségnek idén szembe kellett néznie – ilyen az energiaárak emelkedése, „az uniós tárgyalásokból fakadó elvárások” és a büntetőeljárási törvény módosítása –, de szerinte gyorsan és sikeresen alkalmazkodtak a körülményekhez, és az ügyészség „valódi, minőségi munkát” végzett.

Októberben a legfőbb ügyész – egyébként korábbi Fidesz-tag – azt mondta, nem szabad összekeverni a korrupció mértékének szubjektív megítélését és az ezeken alapuló felméréseket, utóbbi szerint pedig a korrupció mértéke Magyarországon nem tér el az uniós átlagtól.

Vadai Ágnes DK-s képviselőnek még februárban azt válaszolta, törvényesen van szabadlábon Völner Pál volt igazságügyi államtitkár, noha az ugyanabban a vesztegetési ügyben elfogott Schadl Györgyöt, a végrehajtói kar elnökét letartóztatták. Polt szerint "a Központi Nyomozó Főügyészség és a Fővárosi Nyomozó Ügyészség törvényesen, megalapozottan és szakszerűen járt el a kérdéssel érintett ügyekben".

(forrás: 444.hu)