„Támogassa
Publicisztika
Mélyfúrás – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Mélyfúrás – Rózsa Péter jegyzete

Nem számítanak a szakmai vélemények, a műszaki és egyéb okok egy politikailag felértékelt terv megvalósításakor. Csak az számít, hogy a kormány vezetője mit akar. És hogy mit akar általa például egy igazi nagyvezér, a kínai kommunista párt és kormány első embere, Hszi Csin-ping. Rózsa Péter jegyzetében a zalai olajmezőtől és Rákosi elvtárstól jut el napjainkig.

Brancs – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Brancs – Szénási Sándor jegyzete

Az, hogy Orbán és Gyurcsány egy brancs lenne, első pillantásra azt jelenti, hogy a jelenlegi rendszert ketten állították elő, ami azért hazugság, mert Orbánt semmilyen nyomás nem kényszerítette egy autokrácia kiépítésére, viszont az nem hazugság, hogy Gyurcsány kormányzása gyakorlatilag minden féket eltakarított Orbán útjából.

Kétszer nem léphetsz ugyanabba a Halász Jánosba – Dési János jegyzete
Publicisztika

Kétszer nem léphetsz ugyanabba a Halász Jánosba – Dési János jegyzete

Diktatúrácska van itt kérem, a parlament ma nem izgalmasabb hely, mint 1981-ben lehetett – s a büfé már akkor is jó volt. Igaz, a rendszerváltás magyar forradalma részben az akkori parlamentből indult, teljesedett ki – amiből persze nem következik, hogy most Halász János nem mondja el harmadszorra vagy negyedszerre ugyanazt a beszédét. Ha már elsőre ennyire bejött.

Olimpiásdi – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Olimpiásdi – Józsa Márta jegyzete

Bőven van még amit tanulnunk Belgrádtól.  Például a héten a fideszes parlamenti többség elfogadta az Egyesült Arab Emírségek kormányával kötött gazdasági együttműködésről szóló megállapodást, amely a rákosrendezői pályaudvar területén megvalósuló úgynevezett mini-Dubaj-beruházást tartalmazza.

Európa és én – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Európa és én – Selmeci János jegyzete

Nekem Európa egy boldog összenézés, amikor felszállunk a repülőre, a külföldön hallott magyar szavak, az élmény, hogy szívesen látnak minket a szicíliai kocsmától a bécsi kávézóig mindenhol, látni, hogy azért máshol sem Kánaán az élet, és ez aztán tényleg közös bennünk, ahogy a külföldre szakadt barátok és családtagok is, akik hálisten nem vesznek el, hazajönnek, elmegyünk hozzájuk, tanulunk a sorsukból, és persze azokéból is, akiknek Európa még az olcsó fapadossal is messze van.

Isten, Haza, Család – Neuman Gábor jegyzete

2/03/2024 15:03

| Szerző: Neuman Gábor

A Fidesz-KDNP együttesen és teljes egyetértésben úgy gondolja, hogy kegyelem-ügy le van zárva, a felelősöket megbüntették, és mindenki sétáljon tovább, nincs itt semmi látnivaló. Majd hoznak olyan törvényeket, Lázár nagy sajnálatára fölakasztani nem lehet ugyan a pedofilokat, de évtizedekre ki lehet vonni őket a forgalomból, és akkor folyhat tovább ennek a tejjel-mézzel folyó Duna-Tisza köze tájának a felvirágoztatása.

2024. március 02. Hetes Stúdió-részlet (2024.03.02. Neuman Gábor jegyzete)
03:24
00:00

Isten, Haza, Család – hirdeti az Orbáni többség, és folyamatosan a torkukon akad valamelyik hangzatos jelszavuk. A törvények, amelyeket a fenti eszmék értelmében hoztak, saját kádereiket hozták, hozzák lehetetlen helyzetbe, különös tekintettel a kőbe vésett gyermekvédelmi törvényre, amely már Európában is közismert, már nemcsak a politikusok számára.

Lázár János most a pedofil botrány kapcsán fejtette ki álláspontját az ügyben. Lázár szerint súlyos kérdés, és komolyan meg fogja osztani a társadalmat az, hogy a fővárosi önkormányzat 2010 előtt úgy nevezte ki ezt az embert az intézmény élére, hogy pontosan tudták, homoszexuális. Ez számos, komoly vitát fog elindítani a társadalomban.

Mire Ungár Péter: minden segítséget meg kell adni, hogy Lázár János meg tudja különböztetni a homoszexualitást a pedofíliától. Mert Lázár nem tudja megkülönböztetni a két dolgot egymástól? Á dehogy. Csak most ezt kell mondania, mert a nagyfőnök így akarja. Azért mert egy pedofil igazgató súlyos bűncselekményeket követett el fiatalkorúak sérelmére, az összes homoszexuálisnak bűnhődnie kell.

Szájer úr brüsszeli lebukása már a múlté, meg amúgy is eltűnt a színpadról, a magyar színházi világot megrázó események is elmúltak, a fóliázás már a mindennapok része lett, és ott büntetnek, ahol csak lehet, köszönhetően Dúró Dóra ledarálásának, és gyűlöletes felszólalásainak is, L. Simon is kikerült a külső F vágányra, hiszen az idős homoszexuálisokat is bemutató World Press Photo kiállítást megnézhették diákok is, akik még nem múltak el 18 évesek, ezért átszervezik a múzeumokat, és odaadják őket Demeter Szilárdnak, aki biztos, hogy minden elvárást teljesít majd, hiszen Ő fogja vezetni, feltehetőleg, a Széchenyi Közgyűjteményi Központot, amelyben a Magyar Nemzeti Múzeum, az Országos Széchényi Könyvtár, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Természettudományi Múzeum, az Iparművészeti Múzeum, valamint a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is benne lesz, kiktatva ezzel minden homoszexualitással kapcsolatos művészeti alkotást.

Sokan most azt kérdezik, hogy miért nem kért bocsánatot a bántalmazottaktól a kormány nevében Orbán. A legkülönfélébb megmondóemberek szerint, azért mert ezzel elismerné, hogy Ő is tehet arról, ami Bicskén történt. Mert Orbán szerint nekik semmi közük sincs ahhoz, hogy fiatalkorúakat megerőszakoltak a gyermekotthonban. Ha valakinek kérdése lenne az eseményekkel kapcsolatban, forduljon az elnökasszonyhoz, Ő, minden titkok tudója. Hiba volt kitüntetni, ismételgeti Tarlós István, de hisz nem is olvasta a felterjesztést, indokolja. Karácsony egyébként is idióta, teszi hozzá.

A Fidesz-KDNP együttesen és teljes egyetértésben úgy gondolja, hogy ez az ügy le van zárva, a felelősöket megbüntették, és mindenki sétáljon tovább, nincs itt semmi látnivaló. Majd hoznak olyan törvényeket, Lázár nagy sajnálatára fölakasztani nem lehet ugyan a pedofilokat, de évtizedekre ki lehet vonni őket a forgalomból, és akkor folyhat tovább ennek a tejjel-mézzel folyó Duna-Tisza köze tájának a felvirágoztatása.

Az, hogy Orbán Viktor milyen szerepet játszott a kegyelmi döntésben, nem tudni, és lehet, hogy soha sem derül ki az igazság…

Országjárásra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus kere
 
Missziós kereszt
 
Esztergom, 2018. február 24. Az Eucharisztikus Világkongresszus missziós keresztje az esztergomi bazilikában 2018. február 24-én. 
 Fotó: MTI/Kovács Tamás
 

Neuman Gábor jegyzete a Hetes Stúdió 2024 március 2-i adásában hangzott el.