A bejgli-probléma megoldása
24/12/2020 13:36
| Szerző: Klubrádió/L.Cs.
Az ünnepi menü szerves része a bejgli, sokan mégsem szívesen gondolnak a sütésre, mert bárhogy igyekeznek, a tészta megreped. Mautner Zsófi gasztroblogger a már sokszor ismételt szurkálásos trükk mellett azt is elmondta, hogy nem feltétlenül kell a karácsonyi fogásokhoz ragaszkodni. Az sem vesz el ünnepi hangulatból, ha olyan étel kerül az asztalra, amit az egész család egyformán szeret.
„Mit tegyünk, hogy ne csapjuk a földhöz mérgünkben a szanaszét repedt bejglit?” – tolmácsolta Bálint Judit kérdését a Reggeli gyorsban a műsorvezető, Para-Kovács Imre Mautner Zsófiának.
A gasztroblogger elmondta, hogy a szurkálás a dolog nyitja, hiszen így a levegő szabad járatokon tud távozni, anélkül, hogy a tészta a túlnyomás miatt megrepedne. Hozzátette, hogy töltelék mennyiségével is vigyázni kell. Mautner heves vitának volt tanúja, egy gasztro oldalon, ahol a háziasszonyok és profi cukrászok közt. Előbbiek úgy vélték, hogy az a tisztességes bejgli, amelynél töltelék aránya meghaladja a tésztáét. A cukrászok azonban a „tészta védelmére keltek”, szerintük ugyanis, ha túl sok a töltelék, nyers marad a bejgli tésztája. A mákos és diós bejgli mellett szóba került a gesztenyés és a túrós is.
Menekülő útvonalak a karácsonyi ponty elől
Mautner szerint nincs azzal semmi gond, ha a nagy sütés-főzés helyett éttermekből szerezzük be az ünnepi fogásokat. Ezzel egyébként a bajba került éttermeknek is segíthetünk. A másik opció – és a blogger szerint ezzel sem lövünk mellé – ha olyan hétköznapi ételeket választunk az ünnepekre, amit az egész család szeret. A korlátozások miatt amúgy sem lehet nagy számban összegyűlni, épp ezért könnyebb olyan menüt összeállítani, ami minden résztvevő kedvére lesz.
A bajban lévő éttermek esetében kifejtette, azoknak a vendéglátó egységeknek van a legjobb esélyük, amelyeknek van lojális törzsközönsége.
Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.
20.12.24. 08:15
Műsorvezető: Para-Kovács Imre