„1%

Hírek

Már hárman versenyeznek a Momentum elnöki posztjáért
A lényeg

Már hárman versenyeznek a Momentum elnöki posztjáért

A Magyar Hang értesülései szerint Gelencsér Ferenc, a Momentum országgyűlési képviselője is elindul a párt elnöki címéért. Az I. kerületi alpolgármester mellett Hajnal Miklós, a II. kerület képviselője és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes is jelezte indulását.

A pedagógusokkal együtt tiltakoznak a szakszervezetek a sztrájkjoguk korlátozása miatt
A lényeg

Összefogás a tanárok sztrájkjoga mellett

Közös nyilatkozatot adott ki A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a LIGA Szakszervezetek, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Munkástanácsok, amelyben azt követelik, hogy ne korlátozzák a pedagógusok sztrájkjogát.

Nagy István: A pálinka nemcsak kiemelkedő minőségű ital, hanem igazi jelkép
A lényeg

Nagy István: A pálinka igazi jelkép

A pálinka ismertségét a hungarikumok közé emelés szolgálta, de a minőségre is nagy hangsúlyt kell fektetni, ennek pedig egyik jelentős bástyája az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny, amelynek lényege a minőségi termékek kiválasztása, ezek népszerűsítése itthon és külföldön egyaránt – mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn Körmenden, a kilencedik alkalommal megrendezett pálinkaverseny megnyitóján.

Életfogytiglant kapott háborús bűnök miatt egy orosz katona, ez az első ilyen ítélet
A lényeg

Életfogytot kapott egy orosz katona Ukrajnában

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egy ukrán civil megölésért egy orosz katonát a bíróság Kijevben – számolt be a Guardian. Ez az első ítélet az Ukrajna ellen indított orosz invázió alatt háborús bűnök ügyében.

Márki-Zay: Egy Fidesz-közeli alapítvány szerint a Telex végig ellenem kampányolt
A lényeg

Márki-Zay: Egy Fidesz-közeli alapítvány szerint a Telex végig ellenem kampányolt

Márki-Zay Péter, az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalán azt írta: egy "fideszes alapítvány" kereste a héten, a Telex elfogultságával kapcsolatban akarták kérdezni, de ettől elzárkózott. Elolvasta viszont a cikket, amelyből az derül ki, hogy még a Mandiner is nagyobb arányban írt róla pozitív hangvételben, mint a Telex – tette hozzá.

Orbán a Liget-projektről: Még, még, még!
A lényeg

Orbán a Liget-projektről: Még, még, még!

"Még, még, még, Európa legnagyobb kulturális beruházásának teljesen el kell készülnie. Úgy érzem, megkaptuk a felhatalmazást a teljes program megvalósítására" – mondta Orbán Viktor az új Néprajzi Múzeum épületének átadóján. A miniszterelnök dakota közmondással szúrt oda Karácsony Gergelynek, akinek nevét nem mondta ki. Azt is megtudhattuk beszédéből, hogy a magyarság "egy olyan jegy, mint amilyen az anyajegy, letörölhetetlen".