„Zajlik
A lényeg

Az orosz külügyminiszter (nem) beszélt Putyin betegségéről

30/05/2022 07:25

| Szerző: Klubrádió

Interjút adott a francia TF1 és LCI csatornáknak Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Az interjúban megkérdezték Lavrovot Putyin feltételezett betegségéről.

Pár hete egy meg nem nevezett orosz oligarcha beszélt arról, hogy az orosz elnöknek vérrákja van. Korábban pedig Kirilo Budanov, az ukrán Védelmi Minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának vezetője mondta azt a Sky Newsnak, hogy Putyin nagyon rossz mentális és fizikai állapotban van, és nagyon beteg – írja a 444.hu.

"Nem hiszem, hogy épeszű emberek valamilyen betegség vagy baj jeleit látják rajta”. Szerinte magáért beszél, hogy Putyin, aki októberben tölti a 70. életévét, minden nap megjelent a nyilvánosság előtt ez elmúlt hetekben: "Meg lehet nézni őt a képernyőkön, olvasni és hallgatni a beszédeit” - mondta.

Putyin
 

A politikus nyíltan beszélt arról is, hogy "az Orosz Föderáció által független államként elismert Donyeck és Luhanszk régiók felszabadítása feltétel nélküli prioritás”, ami pedig a többi ukrajnai területet illeti, "a népnek magának kell döntenie a jövőjéről ezeken a területeken” – írja a lap a Guardianra hivatkozva.