„Klubrádió
A lényeg

Börtönben van az oltás helyett sóoldattal csaló orvos

23/05/2022 08:26

Több millió forintra tehetett szert az a 70 éves, orvosként dolgozó nő, aki a paciensek kérésére oltás helyett sóoldatot adott be nekik, és igazolta az oltást. J. Johannát legalább tizenhárom esetben követett el súlyos, életveszélyes szabályszegést, írja a Blikk.

Koronavírus - A regisztrált legidősebbek is megkapják a véd
 
Illusztráció
 
Budapest, 2021. február 5. Egy idős férfi vérnyomását mérik, mielőtt beoltják a Moderna koronavírus elleni vakcinájával Gyenesdiáson az orvosi rendelőben 2021. február 5-én.  MTI/Varga György
Fotó: Varga György / MTI
 

 

Az oltástagadók pénzt adtak az igazolásért, így megkaphatták a védettségi igazolványt. A lebukásához egy be nem oltott páciens elszólása vezetett, írja a lap, ami szerint ezután a rendőrség titokban bekamerázta a rendelőt, a felvételek pedig igazolták a rendőrök gyanúját.

Jánoshalmán köztudott volt, hogy az orvos vírustagadó, úgy tudni, rászólt a betegeire, vegyék le a maszkot a rendelőben. A rendőrök több mint 3 millió forintot, 1000 eurót, regisztrációs nyilatkozatokat, oltási igazolásokat, oltóanyag-ampullákat, telefonokat és laptopokat, valamint két gépkocsit foglaltak le, írja a lap, amely szerint az orvos asszisztense részletes beismerő vallomást tett.