„Klubrádió
A lényeg

Covid-diktatúra ellen tüntetett a Mi Hazánk

16/01/2022 20:23

Vasárnap délután többezres tüntetés volt Budapesten, a szélsőjobboldali Mi Hazánk szervezésében. A járványügyi korlátozásokat és szabályokat Covid-diktatúrának nevezve szólaltak fel a kötelező oltás és a gyermekek vakcinációja ellen.

A vasárnap délutánra összehívott tömeg az egészségügyért felelős Emmi épületénél gyülekezett az Akadémia utcában, ahonnan a beszédek után átvonultak a Szalay utcába, a Köznevelésért Felelős Államtitkárság épületéhez.

A demonstráción felszólalt Novák Előd alelnök; Toroczkai László pártelnök és kormányfő-jelölt; Dúró Dóra országgyűlési képviselő; valamint a Mi Hazánk 2022-es országgyűlési képviselőjelöltje, Páli Jenő orvosbiológus-agykutató.

Novák a kötelező oltás ellen tiltakozott, valamint sérelmezte, hogy a járványügyi statisztikákat meghamisítja a kormány. Dúró azt követelte, hogy az oltatlanokkal szemben mindenféle diszkriminációt szüntessenek meg, és a kormány hozza nyilvánosságra a gyógyszercégekkel kötött szerződéseket.

Toroczkai új világrend kialakulását látja a járványügyi döntések és a lezárások mögött, ami egy olyan diktatúrához vezethet el, amire még nem volt példa a világtörténelemben.

Páli az ellen hívta tiltakozni az embereket, hogy a kormány február közepétől a harmadik oltáshoz kötné a védettségi státuszt, pontosabban az oltási igazolvány érvényességét. Egyúttal elmondta, hogy a 18 év alattiak oltását nem ajánlja, helyette ingyenes és rendszeres tesztelési lehetőséget kellene biztosítani. A jelölt azt is mondta, hogy a többször oltottaknál függőség alakul ki, akik a jövőben az oltásra lesznek utalva a szervezetük immunválasza helyett.

A pártnak nem ez az első hasonló tüntetése, és a választásokig még 500 hasonló rendezvényt terveznek országszerte.