„Zajlik
A lényeg

DK-s petíció a kata megszüntetése ellen

29/05/2022 20:04

A napokban többször is felmerült, hogy a kormány megszüntetheti vagy módosíthatja a népszerű kisadózási formát, a katát - erre utaltak Parragh László és Varga Mihály szavai is. A DK most petíciót indít a kata megvédésére.

Vasárnap online sajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció szóvivője, Kálmán Olga. Szerintük kisvállalkozások ezrei mehetnek csődbe azonnal egy ilyen lépés után. Hiába állítja a kormány, hogy nincs szó megszorításról és adóemelésről, egy ilyen húzás éppen ezt jelentené.

Kálmán szerint ez is része a Fidesz megszorító csomagjának, melyet nem egyben jelentett be "Orbán Viktor törvénytelen kormánya", hanem a héten kezdte el csepegtetni.

A Demokratikus Koalíció elutasítja a megszorításokat és arra szólítja fel a kormányt, hogy saját oligarcháin próbálja meg elhibázott gazdaságpolitikájának árát behajtani, ne "a legkisebbek fizessék meg a legnagyobbak bűneit".

A párt petíciót is indít annak érdekében, hogy megvédjék a katás adóformát, és megmutathatjuk egyet nem értésünket a Fidesz döntésével.