„Klubrádió
A lényeg

Döntött a Fidesz a 106 egyéni jelöltjéről, megvan, ki indul Völner helyett

26/01/2022 12:18

| Szerző: Klubrádió

A Fidesz országos választmánya döntött az egyéni választókerületi jelöltekről, közölte a párt a honlapján csütörtökön. Völner Pál helyett Erős Gábort, Esztergom fideszes alpolgármesterét indítják, az Orbán-család ügyvédjeként is ismert Bajkai István helyett pedig Kovács Balázs Norbertet. Bajkai négy éve viszonylag simán kikapott a DK-s Oláh Lajostól.

Azt írták a honlapon: a Fidesz-KDNP felkészült az országgyűlési választásra, mert Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra.

Boldog István helyett Herczeg Zsolt mezőtúri polgármester indul a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es választókerületben; Boldogra az ügyészség hat év börtönt és többmilliós pénzbüntetést, többmilliós vagyonelkobzást és a közügyektől való eltiltást kért.

Erős Gábort, Esztergom fideszes alpolgármesterét indítja a kormánypárt a választáson a vesztegetéssel gyanúsított Völner Pál helyett Komárom-Esztergom megye 2-es számú választókörzetében – emelte ki a 24.hu. Ezt a körzetet behúzta négy éve Völner, 45,2 százalékot kapott, viszont külön indult a Jobbik, a DK és az LMP is. Most az akkor 34 százalékot szerezve másodikként végző jobbikos Nunkovics Tibor lesz az egyesült ellenzék jelöltje.

Az Orbán család ügyvédjeként is ismert Bajkai István sem indul, helyette a VI.-VII. kerületben, Budapest 5. sz. egyéni választókerületében Kovács Balázs Norbertet állítja rajthoz a Fidesz. Bajkai négy éve 37,1 százalékot ért el, viszonylag simán kikapott a DK-s Oláh Lajostól, aki 45,9 százalékkal győzött, és most is indul.

Nagy visszatérő Becsó Zsolt a Nógrád megyei egyes számú választókerületben, ahol négy évvel ezelőtt testvére, Becsó Károly indult helyette.

A 106 jelölt névsora ezen a linken érhető el.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)