„Klubrádió
A lényeg

Egyetlen licitáló volt a győri stadionra

17/01/2022 12:47

| Szerző: Klubrádió

Eredményes volt az állami felszámoló által kiírt árverés a Tarsoly Csaba tulajdonos-cégcsoportvezetőhöz köthető Quaestor-cégháló fontos tagja, a felszámolás alatt álló ETO Park Kft. és a Győri ETO FC Labdarúgó Kft. vagyonára.

December 31-én indult a két árverés az Elektronikus Értékesítési Rendszerben, és néhány percen belül már be is futott egy-egy ajánlat. A következő 17 napban pedig nem érkezett több licit, így a 8,2 milliárd és 1,8 milliárd forintos ajánlat elégnek bizonyult az ETO-birodalom megszerzéséhez írja a 444.hu.

Quaestor - Az Audi Hungaria megszünteti együttműködését a
Győr, 2015. március 16. Az ETO Park stadionja Győrben 2015. március 16-án. Az Audi Hungaria március 14-én bejelentette, hogy azonnali hatállyal felmondja szponzorációs szerződését az NB I-es győri labdarúgócsapatot működtető Győri ETO FC Kft.-vel, miután március 9-én öncsődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira Kft., a klubot tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége. MTI Fotó: Krizsán Csaba
 
A következő ingatlanokat szerezte meg az ismeretlen licitáló:
– a győri stadion, becsült értéke 1,3 milliárd forint. Jelenleg 16 ezer néző befogadására alkalmas;
– sporttelep és edzőközpont, becsült értéke 1,8 milliárd forint;
– egyéb edzőközpont, becsült érték 307 millió forint;
– energiaközpont, 95 millió forint;
– promenád, 71 millió forint;
– szálloda, becsült érték 1,7 milliárd forint;
– élményközpont, becsült érték 4,7 milliárd forint.

"A vételi jogot elnyert licitálóval az eredményhirdetést követően, az elővásárlásra jogosultak nyilatkozatának beérkezésétől számított 30 napon belül a vevő költségére történik meg a szerződéskötés. A szerződéskötés határideje alatt a nyertessé nyilvánított licitálónak szerződéskötési kötelezettsége áll fenn, amelyet a licitáló a licit megtételével magára nézve kötelezőnek fogad el. Amennyiben az elővásárlási joggal rendelkezők egyike sem él ezzel a jogával, az értékesítő a szerződést a nyertes ajánlattevővel köti meg" - olvasható az árverési közleményben. Elővásárlási joga a magyar államnak van.