„Zajlik
A lényeg

Élelmiszerkupon bevezetését javasolja Ujhelyi

17/05/2022 14:34

| Szerző: Klubrádió

Húszezer forintos elektronikus élelmiszerkupon bevezetését javasolja Ujhelyi István a rászorulóknak.

Az MSZP uniós képviselője szeretné elérni azt is, hogy az alapvető élelmiszerek áfája minimálisra csökkenjen. Ezt uniós pénzből meg lehetne valósítani, de csak akkor ha a magyar kormány meg tud egyezni az Európai Unióval egy sor vitatott kérdésben- jelentette ki Ujhelyi István – írta a 24.hu.

Az MSZP európai parlamenti képviselője erről keddi online sajtótájékoztatóján beszélt, ahol elmondta: olyan elektronikus jegyrendszer bevezetését javasolja a szorító inflációs helyzet miatt, amelynek kedvezményezettjei az egyszülős- és rászoruló, minimum kétgyermekes családok, a kisebb jövedelmű nyugdíjasok, a súlyos fogyatékkal élők, a hajléktalanok és szociális segélyből élő állástalanok, de az MSZP-s politikus kiterjesztené a jogosultságot a szociális ösztöndíjban részesülő egyetemistákra is. Ujhelyi elképzelése szerint ezt a havi rendszerességgel – az inflációs válság végéig – biztosított kupont kizárólag alapvető élelmiszerekre és tartós fogyasztási cikkekre lehetne beváltani.

"Esélyt kell adni a magyaroknak a mindennapi megélhetéshez. Őrült pénzromlás köszöntött ránk, amihez nem vagyunk hozzászokva, ezzel az inflációs szorítással a bérek és a nyugdíjak nem tudnak lépést tartani" – fogalmazott Ujhelyi.