„Zajlik
A lényeg

Észak-Koreában már legalább egymillió ember covisod ("lázas")

16/05/2022 09:10

| Szerző: Klubrádió

Az észak-koreai állami média már több mint egymillió ember megbetegedéséről számolt be.  Phenjanban csak "láznak” nevezik a koronavírus-megbetegedést. 

A BBC szerint körülbelül 50 ember halt meg, de az nem világos, hogy a feltételezett esetek közül hány esetben volt pozitív a covid-teszt (múlt héten még csak egy ember haláláról adtak tájékoztatást).

Észak-Koreában még az oltásokat sem kezdték el, elutasították a vakcinákat, leginkább a határok lezárásával akarták távol tartani a vírust, ez viszont súlyos élelmiszerhiányhoz vezetett.

Egy héttel ezelőtt vezettek be országos zárlatot – írja a 444.hu.

Koronavírus - Észak-Korea
Szöul, 2022. május 16. Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára védőmaszkot visel a koronavírus-járvány észak-koreai kitöréséről szóló televíziós tudósításban egy szöuli pályaudvaron 2022. május 16-án. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség jelentése szerint az elmúlt 24 órában 392 920 ember kapta el a koronavírust az országban, összesen eddig 1 213 550-en fertőződtek meg, és 50-en meg is haltak, mióta az ország az előző héten elismerte, hogy ott is megjelent a koronavírus. MTI/AP/Ri Dzsin Man
Fotó: Ri Dzsin Man