„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: Az ügyészség cáfolata beismeréssel ér fel

20/05/2022 13:13

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos szerint az ügyészség elismerte, hogy rendszeresen voltak 2017-ben a tüntető "Ligetvédő" tömegben titkosrendőrök, akiknek a feladata a képviselők megfigyelése volt.

"Az ügyészség úgy "cáfolta" a megfigyelési ügyet, hogy közben elég súlyos dolgokat beismert a rendőrségről. A "nyomozás" szerint semmi nem történt, csak nyilvános rendezvényen figyeltek meg – többek között – engem, mint mentelmi joggal rendelkező képviselőt" – reagált Hadházy Ákos az ügyészség pénteki közleményére.

Ahogy arról a Klubrádió is beszámolt, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közleményt adott ki Hadházy Ákos vélhető megfigyelésével kapcsolatban: egy más bűncselekmény miatt folyamatban lévő ügy gyanúsítottja tett feljelentést, mert álláspontja szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának korábbi volt vezetője 2017 őszétől számos alkalommal adott utasítást engedély nélküli megfigyelésekre. Hadházy Ákos szerint a megfigyeltekről, például róla és a „Ligetvédőkhöz” tartozó személyekről fotókat készítették, mozgásukat dokumentálták, majd a képeket egy üzenetküldő csoportba töltötték fel a rendőrök.

Hadházy szerint az ügyészség ezzel elismerte, hogy rendszeresen voltak 2017-ben a tüntető tömegben titkosrendőrök, akiknek a feladata a képviselők megfigyelése volt – írja a 444. A képviselő arra is emlékezetet posztjában, hogy néhány napja a Belügyminisztérium azt nyilatkozta, hogy "országgyűlési képviselőt a rendőrség – így a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya – nem figyelhet meg, tehát nem figyel meg".

"Az ügyészség válasza ezt cáfolja: a Felderítő Főosztály titkosrendőrei megfigyeltek képviselőt IS, de szerintük nem volt azzal baj" – írja Hadházy.