„Klubrádió
A lényeg

Hadházyék feljelentik a magyar kormányt a 4iG tiltott támogatása miatt az EU-nál

19/01/2022 14:08

| Szerző: Klubrádió

Donáth Anna és Hadházy Ákos feljelentik az EU-nál a magyar kormányt, mert szerintük "a Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő 4iG végső célja az állami műsorszóró cég, az Antenna Hungária bekebelezése, hogy ezzel megkerülhetetlen szereplővé váljon a hazai kommunikációs piacon. Ha létrejön az üzlet, ez azt jelentené, hogy Orbán Viktor bizalmasának kezében lenne a műsorszórás, az állami gerinchálózat, a műholdas kommunikáció és az optikai hálózat jelentős része", és "egyértelmű, hogy nemzetbiztonsági kérdés, hogy egyetlen ember kezébe, a 4iG tulajdonosához kerül-e a magyar internet kapcsolója". 

"- Kérjük a Bizottságot, hogy vizsgálja meg, hogy összeegyeztethető-e az uniós joggal a versenyjogi szabályok alól felmentést biztosító "nemzetstratégiai jelentőségű összefonódást” lehetővé tevő jogszabály.
- Kérjük a Bizottságot, hogy vizsgálja meg, a felvásárlásokat európai versenyjogi szabályok szerint is, hiszen a cég tevékenysége határokon átívelő.
- Kérjük a Bizottságot, hogy vizsgálja meg, a cég tiltott állami támogatása-e az MFB 100 milliárd forintos, és az MNB 84,45 milliárd forintos pénzügyi segítsége" – írja Hadházy Facebook-bejegyzésében.