„Klubrádió
A lényeg

Hétfő reggel Orbánnal indított a CNN

12/07/2021 09:56

| Szerző: Klubrádió

A kínai Fudan egyetem budapesti kampuszának megosztó tervéről és a választásra készülő ellenzékről írt a CNN hétfőn vezető anyagában.

A CNN megkérdezte Krekó Pétert, a Political Capital vezetőjét, aki szerint a kormánypárt a melegeket és a pedofíliát összemosó törvény elfogadása azt a célt is szolgálta, hogy elvegye a fókuszt a Fudan egyetem budapesti campusáról, amely az ellenzéknek adott lendületet. Egyúttal az ellenzékben is réseket ütött – hiszen a Jobbik megszavazta a törvényt, amely eredeti célja szerint a pedofília bűncselekménye elleni szigorúbb fellépésre szolgál, a módosításokkal viszont az LMBTQI közösségeket bélyegzi meg.

 CNN
 

Megszólaltatták Matura Tamást, a Corvinus Egyetem oktatójá, a Közép-európai Ázsia Kutató Központ alapítóját is. A Kína-szakértő szerint a Fudan Egyetem budapesti megjelenése oktatókat szipkázhat el a magyar felsőoktatási intézményekből és a Diákváros nagy részének elfoglalásával a diákok szálláslehetőségeit szűkíti.

A cikkben harmadikként megszólaló Dermot Hodson, a London University politológus professzora szerint “Orbán régóta fejfájást okoz az EU-nak”. A magyar kormányfő veszélyes "kombinációt" követ, amikor az EU ellen ágál, ugyanakkor benne is maradna a szövetségben. Hodson szerint kétséges, hogy a Fudan ügye a fővároson túl is hatna a 2022-es választásokon, így  Orbán újraválasztásának esélye érdemben nem változott –írja a Telex.