„Zajlik
A lényeg

Külügyminisztérium: nem magyarok voltak a Horvátországban eltűnt kisrepülőn

30/05/2022 07:55

| Szerző: Klubrádió

Korábban a helyi sajtó arról írt, hogy a vasárnap nem sokkal tizenegy óra után Horvátországban a radarképről eltűnt Cessna kisrepülőgépen magyarok utaztak. A horvát rendősrség cáfolta a hírt.

"Rakovicától északra, 2300 láb magasságban eltűnt egy Cessna típusú repülőgép, amely Splitből indult, és Németország felé tartott” – közölte vasárnap a horvát belügyminisztérium. A laichingeni bejegyzésű repülőgép segélyhívást adott le, mielőtt eltűnt volna. A korábbi hírekkel ellentétben – a legutolsó rendőrségi jelentések szerint – nem magyarok voltak a repülőn, amit a Külügyminisztérium meg is erősített. A Vecernji.hr arról írt, hogy három német és egy horvát állampolgár utazott. A legfrissebb hír szerint a pilóta svájci, két utas német, egy pedig horvát állampolgárírja a Telex.

Pilótaképzés Debrecenben
Debrecen, 2020.június 29. Felszálláshoz gurul a Pharma Flight repülés-élettani kutató- és pilótaképző központ az egyik oktatógépe a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren 2020.június 29-án. A szorgalmi időszak végét követően megkezdődött a Debreceni Egyetem pilótaképzésében résztvevő elsőéves hallgatók nyári tábora, ahol június 8-tól augusztus végéig Cessna 172-es géptípuson kapnak gyakorlati képzést. MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: Czeglédi Zsolt