„Zajlik
A lényeg

Marco Rossi a Tisza Párt politikusaival készült kép miatt magyarázkodik

29/09/2024 08:35

 | Szerkesztő: Wilk Valentin

A szövetségi kapitányt a fotó megjelenése után megkereste a Nemzeti Sport, hogy megtudja, hogyan és miért készült el egy ilyen kép. Rossi azt nyilatkozta, nem szeretne bevonódni semmilyen politikai vitába, a kép elkészítését szokásos szurkolói fotózkodásnak gondolta.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával, Marco Rossival közös képet posztolt a Facebookon szombat délelőtt Gerzsenyi Gabriella, a Tisza Párt európai parlamenti képviselője. A fotón a politikus és további három tiszás EP-képviselő, Kollár Kinga, Lakos Eszter és Kulja András a reptéren Marco Rossi társaságában látható.

 
 Fotó: Gerzsenyi Gabriella/Facebook
 

„Labdáról labdára! Hajrá magyar válogatott! Hajrá Magyarok!” – írta a képhez Gerzsenyi Gabriella, majd egy másik posztban is kitette a fotót, amelyhez az alábbiakat is hozzáfűzte.

„Rossi kapitány a Wizzair-en utazott velünk (nem business class-on, mint a jelenlegi kormány és holdudvara). Bemutatkoztunk neki, úgy is, mint tiszások. Hozzájárult a fénykép kiposztolásához is. Tudjuk, mit teszünk, és megtesszük, amit csak tudunk.”

A posztok megjelenése után Rossit megkereste a Nemzeti Sport, amelynek a szövetségi kapitány azt nyilatkozta, nem szeretne bevonódni semmilyen politikai vitába, a kép elkészítését szokásos szurkolói fotózkodásnak gondolta.

„Néhány utas tegnap arra kért, hogy készítsünk közös fotót, mint sok más alkalommal. Nem ismertem őket, és nem adtam rá engedélyt, hogy a képet politikai üzenethez használják. Természetesen nem szeretnék bevonódni semmilyen politikai vitába, sőt általában is elmondhatom, hogy csak azért járulok hozzá az ilyen képek közzétételéhez a közösségi médiában, hogy aki posztolja, vagy látja, a kedvét lelje benne, tegnap is így történt” – írta a Nemzeti Sport Rossi nyilatkozatát idézve.