„Zajlik
A lényeg

MÁV: Homolya távozásáról ír a minisztérium

1/06/2022 13:02

2022. június 15-i hatállyal távozik a MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója, a céget 2018 óta vezető Homolya Róbert. A Technológiai és Innovációs Minisztérium közleménye szerint Homolya irányítása alatt a járványhelyzetben is megbízhatóan működött a vasúti közlekedés, illetve vezetésével indult el a Volánbusz MÁV-csoportba integrálása és számos jelentős fejlesztés, köztük a Nyugati pályaudvar felújítása.

Május 16-án indul a balatoni vasúti előszezon
 
Május 16-án indul a balatoni vasúti előszezon
 
Budapest, 2022. május 12. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (j) és Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója egy megújult étkezőkocsiban a balatoni vasúti előszezonról a budapesti Déli pályaudvaron tartott sajtótájékoztató után 2022. május 12-én. A tájékoztatón bejelentették, hogy a nyári vakáció előtt egy hónappal, május 16-tól sűríti a Balatonhoz induló vonatforgalmat a MÁV-Start, és a járműfejlesztések, felújítások eredményeképpen magasabb színvonalú szolgáltatást nyújt. MTI/Soós Lajos
Fotó: Soós Lajos
 

 

A legnagyobb hazai vasúti és közúti közösségi közlekedési szolgáltatóknál tavaly így már 57 ezer munkavállalót érintően született meg az újabb hároméves bérmegállapodás. A Technológiai és Ipari Minisztérium a teljes magyar vasúti ágazatot képviselő Hungrail Magyar Vasúti Egyesület vezetésében a továbbiakban is számít a szakember közreműködésére, az utódjáról egyelőre nincs hír. (Telex)