„Zajlik
A lényeg

Nyár végéig biztosan maradna a hadiállapot Ukrajnában

19/05/2022 07:31

| Szerző: Klubrádió

A háború 12. hetének legfontosabb fejleménye, hogy 82 napi kitartó küzdelem után megadták magukat Mariupol védői.

– A nyár végéig meghosszabbítaná a hadiállapotot az ukrán elnök: Volodimir Zelenszkij javasolta a hadiállapot és az általános mozgósítás meghosszabbítását. A javaslat szerint május 25-től 90 nappal, augusztus végéig hosszabbítanák meg a hadiállapotot, ami az eddigi két 30 napos hosszabbításhoz viszonyítva már jól mutatja, hogy az ukrán vezetés is egy hosszasan elhúzódó háborúval számol. 

Az oroszok lerombolnák az Azovsztal maradékát, üdülővárosként építenék újjá Mariupolt: Ha már Mariupolt porig rombolták, az oroszok az ukrán ellenállás utolsó szimbólumát, az Azovsztal acélgyárat is megsemmisítenék, és inkább üdülőtelepként építenék újjá a várost.

Ukrajnai háborúMariupol, 2022. május 17. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által videófelvételről készített képen orosz katonák ukrán katonákat kutatnak át a mariupoli Azovsztal acélmű területén 2022. május 17-én. A nap folyamán több mint 260 ukrán harcos - sokan közülük sebesültek - hagyhatta el az acélmű területét. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
 

Putyin azért két barátjára bizton számíthat: Erdogan török elnök a svédek és a finnek NATO-csatlakozását, Orbán Viktor az olajembargót fúrja bőszen – írja a 444.hu.