„Zajlik
A lényeg

"Rezsicsökkentés megvédve, Isten éltesse, Miniszterelnök úr!" – Orbánt köszöntötték születésnapján a fideszesek

31/05/2022 17:35

| Szerző: Klubrádió

Május 31-én ünnepli születésnapját Orbán Viktor miniszterelnök, idén az 59.-et. A jelek szerint nagy volt a verseny a fideszes politikusok, publicisták és influenszerek között, hogy ki tudja szebben felköszönteni a kormányfőt. Következzen Varga Judit, Bayer, Kósa,, Kubatov, Tállai, Szánthó Miklós és a megafonosok egész csapatának üzenete ízelítőül.

Hollik István adta meg az alaphangot, a Fidesz kommunikációs igazgatója – még nem a születésnaphoz, hanem az olajembargóhoz kapcsolódóan – Toldi Miklóshoz hasonlította Orbán Viktort.

Varga Judit igazságügyi miniszer például kétnyelvű posztjában szintén a rezsicsökkentéssel kötötte össze a születésnapot, és magyar zászlókkal is díszítette a bejegyzést:

Tállai András volt NAV-elnök és államtitkár, aki Orbán Viktort és Puskás Öcsit ábrázoló festményt is adott már ajándékba a miniszterelnöknek, ennyire most nem tett ki magáért, de egy narancs szívvel ő is kiírta, hogy Isten éltesse Orbánt:

A régi motorosok közül Bayer Zsolt, az 5-ös számú párttagkönyv tulajdonosa érthetően személyesebbre vette a figurát: "Miniszterelnök úr, barátom, Isten éltessen sokáig!" – írta a régi kép mellé.

Ezen a vonalon maradt Kósa Lajos volt miniszter és korábbi frakcióvezető is, aki csak Viktornak nevezte a kormányfőt és egy ölelkezős képet csatolt:

A kormányzati üzeneteket a Facebookon szétterítő Megafon központtól csoportképet kapott Orbán:

Szánthó Miklós, a kormányközeli sajtóbirodalom, a KESMA vezetője, akinek a központi kommunikáció egyik legerősebb mondatát köszönhetjük, vagyis azt, hogy „A polgári-konzervatív kormány testtartása rést ütött a planetáris manipuláció pajzsán, példát mutat mintateremtésből”, szintén nem maradhatott ki a sorból:

Végül, de nem utolsósorban jöjjön egy igazi nagyágyú, Kubatov Gábor pártigazgató, Fidesz-alelnök és FTC-elnök, aki annyit írt: „Boldog születésnapot, Miniszterelnököm!”

(via 444)