„Klubrádió
A lényeg

Simonka: Addig leszek szabad, amíg akarom

12/07/2021 06:59

| Szerző: Klubrádió

Pusztaottlakán kampány közben beszélgetett Márki-Zay Péter és Simonka György, költségvetési csalással is vádolt fideszes országgyűlési képviselő. Hódmezővásárhely polgármestere megkérdezte Simonkát, hogy mire célzott, amikor Lázár Jánosról azt állította, regényt tudna tevékenységéről írni. Simonka nem mert mikrofonok előtt válaszolni.

Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere, ellenzéki miniszterelnök-jelölt Pusztaottlakán kampányolt Szabó Ervin, az előválasztás orosházi jelöltje mellett, amikor odasétált hozzájuk Simonka György, a térség fideszes országgyűlési képviselője – írja a Telex az RTL Klub videója alapján. A térség, egyebek mellett költségvetési csalással vádolt országgyűlési képviselője megkínálta őket hideg ásványvízzel, amit a nagy hőségben el is fogadtak a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak kampányoló politikusok. Márki-Zay még pezsgőtablettát is kapott a poharába.

Márki-Zay és Simonka beszélgetni kezdtek, Hódmezővásárhely polgármestere megkérdezte a büntetőeljárás alá vont Simonkát, hogy meddig lesz még szabad, mire Simonka azt mondta: „ameddig akarom”. Aztán Lázár János is szóba került. Lázár János korábban a Telexnek beszélt arról, hogy Simonka Békés megyében kezdte és ott is fejezi be a pályafutását, illetve a bíróságon. Simonka erre a 24.hu-nak adott interjújában azt mondta: "Én Lázár Jánosról regényt tudnék írni, úgyhogy ha valakinek csöndben kellene maradnia, az pont ő. Én a párttársaktól azt hallottam, hogy Lázár János szégyellje magát."

Bíróság - Karsai József perének tárgyalása
 
Simonka GyörgyFotó: Rosta Tibor / MTI
 

Márki-Zay most rákérdezett, hogy pontosan mire gondol, de Simonka nem válaszolt, arra hivatkozva, hogy "túl sok a drót" a hódmezővásárhelyi polgármesteren, azaz mikrofon van rajta, amit Márki-Zay aztán levett, ezért azt már nem hallani, hogy utána mi hangzott el közöttük.

Az RTL később megkérdezte Márki-Zaytól, hogy miről beszéltek ezután. A miniszterelnök-jelölt azt mondta, Simonka arról beszélt neki, hogy nem érzi magát bűnösnek, "Lázár Jánossal pedig komoly üzleti konfliktusaik is lehettek". Simonka pedig azt mondta az RTL-nek, hogy ha Lázár tovább megy, és többet beszél róla (Simonkáról), akkor majd ő is többet fog elmondani Lázárról.