„Támogassa
Megbeszéljük...

Demszky: Magyar ne viselkedjen messiásként

3/05/2024 10:49

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Magyar Péter hirdessen programot, és működjön együtt azokkal az ellenzéki pártokkal, akikkel lehet – mondta Demszky Gábor volt főpolgármester, hozzátéve, 25 százalékkal nem lehet Budapesten kormányozni.

2024. május 02. Megbeszéljük - részlet 24.05.02. Demszky Gábor
12:02
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, attól függetlenül, hogy főpolgármester-jelöltet már nem állíthat, Magyar Péter bejelentette, elindul a Tisza Párt a fővárosi önkormányzati választáson. A párt alalnökének bejelentését követően sorra számoltunk be arról, mely körzetekben állítanak jelölteket. A Medián felmérése szerint támogatottsága 24 százalékon áll.

"25 százalékkal nem lehet Budapesten kormányozni. Itt fel kell adni alapvető populista, bizonyos választói igényeket kiszolgáló, de roppant buta alapállást, ami azt mondja: »mi középen vagyunk, nekünk nem kell a Fidesz, de nem kell az ellnezék sem«. Ez szerintem nagyon rossz alapállás, így nem lehet majd a parlamenti választásokon sem győzni, nem lehet jobb rendszerváltást elérni, nem lehet ez a maffiaállamot felszámolni, csak együttműködéssel" – mondta a Megbeszéljük csütörtöki adásában Demszky Gábor, volt főpolgármester, hozzátéve, hogy hivatali ideje alatt több időszakban is kisebbségben volt a fővárosi közgyűlésben. Ezeket az időszakokat úgy írta le, hogy különféle manipulációval tudott csak döntéseket keresztülvinni.

"Senki ne viselkedjen messiásként, [Magyar] hirdessen programot, és működjön együtt azokkal az ellenzéki pártokkal, akikkel lehet" – foglalta össze.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Demszky Gáborral
2024.05.02., csütörtök 16:20
Riporter: Bolgár György