„Támogassa
Megbeszéljük...

Hann Endre: Magyarék az ellenzéktől vettek el szavazókat

30/04/2024 16:17

| Szerző: Bárkay Tamás/Klubrádió

A Medián felmérése szerint most csak a Fidesz, a Tisza Párt, a DK, a Kutyapárt és a Momentum jutna be az Európai Parlamentbe.

2024. április 30. Megbeszéljük - részlet 24.04.30. Hann Endre
17:34
00:00

A Magyar Péter-féle Péter Tisza párt messze a legerősebb ellenzéki formáció, már 24 százalékon áll a választani tudó biztos szavazók körében – derült ki kedden a Medián kutatásából, amely 970 ember megkérdezésével készült április 26. és 29 között. A Megbeszéljük adásában ennek a fejleménynek az apropóján kérdezte benyomásairól a Medián ügyvezetőjét Bolgár György.

Sokakat elkeserít az ellenzéki oldalon, hogy Magyarék nem a Fidesztől vettek el szavazókat, hanem az ellenzéktől. Méghozzá elég egyenletesen. Az összes ellenzéki párttól elvettek minimum egy százalékot. A mostani állapot szerint csak a Fidesz, a Tisza Párt, a DK, a Kutyapárt és a Momentum jutna be az európai Parlamentbe – foglalta össze a felmérés egyik fő tanulságát Hann Endre.

A felmérés szerint az ellenzéki listavezetők közül is Magyar Péter bizonyult a legnépszerűbbnek. Nem ő a legismertebb politikus – Dobrev Klára, Márki-Zay Péter és Deutsch Tamás is ismertebb 95, illetve 94 százalékkal, de a maga 89 százalékával már nem marad le sokkal mögöttük. Az őt ismerők 43 százaléka mondta, hogy szívesen látná fontos politikai szerepben a jövőben. Hann Endre megjegyezte: Magyar Pétert persze nem mindenki tartja rokonszenvesnek, aki azt mondja, hogy hajlandó volna szavazni rá. A politikai alkalmasság, sikeresség nem feltétlenül emberi rokonszenven alapul.

Ami a Fideszt illeti, náluk most azért folyik az óriási küzdelem, hogy a saját szavazótáborukat megtartsák – ez a választókorú népesség egyharmada. Ehhez nagyon sok eszköze, forrása van a kormánypártnak. Látjuk, hogy milyen erővel kampányolnak Budapesten és vidéken egyaránt – emlékeztetett a Medián ügyvezetője.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Hann Endrével
2024. április 29., hétfő 16:20
Riporter: Bolgár György