„Zajlik
Reggeli gyors

Iványi: Nem érdekli a hatalmat, hol kóvályognak majd az SNI-s gyerekek

23/09/2024 13:35

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Hiába vették fel különböző helyeken legalább egy hétre az iskola nélkül maradt SNI-s gyerekeket, amint elcsitul a botrány, nem tudni, mi lesz velük – mondta Iványi Gábor.

2024. szeptember 23. Reggeli gyors - részlet l Iványi Gábor 2024.09.23.
08:20
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, pénteken Emberek az emberekért címmel rendeztek demonstrációt az Iványi Gáborék bezáratott iskoláiból elküldött gyerekek mellett a Blaha Lujza téren.

Felmerül azonban a kérdés, hogy más egyházak miért nem állnak ki a Magyar Evangéliumi Testvérközösség mellett.

„Előfordult már, hogy például református lelkészek meghívtak egy konferenciára, mert máshogy nem tudták kifejezésre juttatni azt, hogy mennyire nem értenek egyet a hivatalos politikával és az egyházuk álláspontjával sem” – mondta a Reggeli gyors hétfői adásában Iványi. Az Oltalom Karitatív Egyesület és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője hozzátette, a Mazsihisz egyike volt azon kevés szervezeteknek, amelyek egyértelműen kiálltak mellettük. Szerintük azt a hiánypótló munkát szétverni, amit Iványiék végeznek, bűn.

Iványi külön kitért arra is, hogy a speciális nevelési igényű gyerekeket (SNI) hiába vették fel különböző helyeken legalább egy hétre – amelyekre aligha vannak felkészítve –, amíg elcsitul a botrány. „Hogy aztán hol fognak kóvályogni szegények, az a hatalmat nem érdekli” – mondta, hozzátéve, ezt követően azt is el tudja képzelni, hogy Klik fennhatósága alatt kiutalnak majd épületeket, ahova el lehet dugni őket. A bezáratott iskolák meg ott maradnak üresen. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Iványi Gáborral
2024.09.23., hétfő 7:50
Riporter: Szénási Sándor