„Zajlik
Publicisztika
A béke illúziója - Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

A béke illúziója - Kárpáti Iván jegyzete

Izrael is megosztott, az ország biztonsága mindenkinek prioritás, viszont minden más vita tárgya, így Netanjahu miniszterelnök politikája is. Ameddig háború van, addig ő is hatalmon van, de ha ő bukik, egyáltalán nem garantált a béke.

Béka – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Béka – Józsa Márta jegyzete

A kérdezettek kétharmada nem ért egyet azzal, hogy kormányhivatalok bezáratták a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség több iskoláját. És azt is értik, hogy a több száz gyerek életét tönkre tevő merénylet mögött Orbán mániákus bosszúhadjárata állhat. A kormánypártiak negyven százaléka értett egyet a bezárással, de közülük azok voltak a legnagyobb arányban, akik inkább bátran nem válaszoltak a feltett kérdésekre. Mindenki más pedig főhet tovább csendben …

Gumicsont - Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Gumicsont - Hardy Mihály jegyzete

Az utóbbi időben egyre több a gumicsont, ami szerintem a kormányzási krízis egyik legbiztosabb jele. Úgy látszik, egyre több az állami- és egyházi botrány, amiről el kell terelni a figyelmet.

Disznóság - Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Disznóság - Szénási Sándor jegyzete

Ami biztosnak látszik: a régi emberek távozása. Ezt a DK is tutira veszi a maga keserű módján, midőn a korábbi csapat letűnését az emberiség elleni totális bűncselekménynek próbálja beállítani.

Pár szóban O2B-ről - Dési János jegyzete

30/09/2024 18:04

| Szerző: Dési János/Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Ha a gazda szerint Zelenszkij fúj, akkor nyilván O2B sem mondhat mást, sőt. Másrészt, ugye, Putyin gazdát is szolgálni kell, nyilván akkor kell pár rossz szót mondani arról az ellenségéről, akit egyébként az egész nyugati világ hősnek tart és joggal.

2024. szeptember 30. Esti gyors - részlet 2024.09.30. Dési János jegyzete
04:46
00:00

Most O2B-ről mondok én is pár szót, aki jól kiegészíti O1G-t. Orbán Balázs. Jeles mondataival sikeresen felhergelt egy háromnegyed országot, és már ez is igen szép teljesítmény. O2B egy önelégült arcot viselő fickó, aki a hatalom jól védett körein belül egészen mostanáig úgy gondolta, hogy őt nagy baj nem érheti a temérdek eszével. A temérdek észt pedig az O1G diktatúra megszilárdítására használja. Miközben O1G jelenlétében úgy viselkedik, mint az osztály strébere, amikor a tanító néni megkérdi, hogy ellenőrizte-e, hogy a többiek megírták vajon a házi feladatukat. O2B óvatlanul őszinte volt. Hirtelen azt hitte, megint az övéi közt van, ahol el lehet nevetgélni a kis hülyéken, akik az ünnepségeken a zászlócskáikat lengetik mindenféle vezényszóra, és elhiszik azt a sok sületlenséget, ami az igába hajtásukhoz kell.

Orbán B. többek szerint a múltról beszélt, és meggyalázta ‘56  és '48-'49 hőseit, mások szerint a jövőről, azaz "gyertek csak, oroszocskák, gyertek csak galambocskáim, mi csapot, papot, NATO-t, karórát félredobva, vodkával várunk titeket". Mindezen túl, nemcsak a múltról és nemcsak a jövőről beszélt, hanem elsősorban mégiscsak a jelenről. Egyrészt megmutatta azt a szolgalelkűséget, amely nélkül nincs belső udvari szolgáló a budai királyi várban. Ha a gazda szerint Zelenszkij fúj, akkor nyilván O2B sem mondhat mást, sőt. Másrészt, ugye, Putyin gazdát is szolgálni kell, nyilván akkor kell pár rossz szót mondani arról az ellenségéről, akit egyébként az egész nyugati világ hősnek tart, és joggal. O1G és Putyin kovácsolta frigy.

Az elmúlt napokban többen vélték úgy, hogy a nagyon okos Orbán Balázs csak elszólta magát, vagy hirtelen bekapta az igazságszérumot. Mindenesetre a magyarázatok sorába felvenném azt is, hogy hiába ura a közpénzek fosztogatására fenntartott két fideszes pártegyetemnek, hiába mindenféle fő tanácsadó és igazgató (mit igazgat egy politikai igazgató tényleg?), azért ő egy gátlástalan zsarolóember.

Néhány napja egy focimeccs ürügyén szurkolónak álcázott szélsőjobbos boszniai szerbek vonultak fel rendőri felvezetéssel az egyik pesti zsinagógához, palesztinpárti jelszavakat kiabálva és heil hitlerezve. A rendőrség nem hogy nem akadályozta meg mindezt, hanem szépen odavezette ezeket a népeket, pedig korábban akkora rendőri erőt szedett ott össze, hogy bőven elzavarhatták volna őket. Sőt, későbbi képeken látszik, hogy lovas rendőrökkel, kutyás rendőrökkel és rohamrendőrökkel szépen kézben tudták tartani őket. Azaz, ne kerteljünk, a Pintér vezette oktatási-egészségügyi és rendőrminisztérium alá tartozó rendőrség hathatós közreműködésével valósult meg ez a heil hitleres fenyegető felvonulás.

Másnap O2B, azaz Orbán Balázs képes volt azt mondani, hogy hogy. „Tisztelt Zsidó Honfitársaink! Ha nem ez a Kormány lenne Magyarországon, akkor a migránsok minden nap ugyanezt csinálnák az Önök házai előtt.” Azaz körülbelül azt mondta, hülye zsidók, tudunk mi másként is beszélni, ha nem hunyászkodtok meg.

Mondjuk a felvonulók nem migránsok voltak, hanem focimeccsre érkező európai népek - abból az országból, ahol O1G folyamatosan kavar. És különben is, mi volt annak a volt iráni elnöknek az útja az O2B által uralt egyetemen, aki közismert holokauszttagadó és Izrael elpusztításán dolgozik? És így tovább.

Orbán Balázs Putyinnak megadná magát, különös tekintettel a Svájcból hizlalt gázkereskedelemből származó mellékjövedelmekre. De ha szükséges, bármikor közreműködik egy hitlerista csőcselék politikai célú felhasználásában. Ezzel, nyíltan hazudozva, zsarolva magyar polgárokat.

Addig is, készüljön fel, mit mond majd a davaj csaszi mondat elhangzásakor.

Dési János jegyzete az Esti gyors 2024. szeptember 30-i, hétfői adásában hangzott el a szerző felolvasásában.