„Klubrádió
Utcafront

Párizs - harmadik tétel

28/01/2024 10:00

| Szerző: Klubrádió

Az Utcafront e heti vendégei Sylvester Ádám, Kelecsényi Kristóf, Bardóczi Sándor, Torma Tamás, Jamrik Levente és Kozár Alexandra voltak.

2024. január 27. Utcafront (2024. január 27., szombat 17:00)
51:55
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta

Párizs, harmadik tétel – Sylvester Ádámmal folytattuk a francia főváros bejárását.

 
Párizs
Pinterest
 

Budapest – a találós kérdés így szól: hol van a királyi bérpalota? – a helyes és részletes válasz Kelecsényi Kristóftól érkezett.

Másik feladvány: milyen hosszú az Üllői út?  Nem csak erre kaptunk választ Bardóczi Sándortól, Budapest főtájépítészétől, hanem azt is megtudjuk, hány új fát telepítenek még ebben az évben ide.

Elmentünk egy nemhelyre, ez az Örs vezér tere, ami úgy van, hogy valójában nem tér, de hogy pontosan mi, azt Torma Tamás mondta el.

 
Budapest, M2 metró, Örs vezér tere
 
2-es metró
Wikimedia Commons
 

Nem marad rom a zsámbéki romtemplom, mert rekonstruálják és ismét egyházi használatba kerül. Ez akkor most mi, újjáépítés, visszaépítés? Jamrik Levente történésszel kerestük a választ.

Próbálják elképzelni, mit jelent 0.3 négyzetkilométernyi területen hetvenezer embernek összezsúfolódni. Ez történt 1944-45-ben a budapesti gettóban. A 79. évforduló alkalmából ennek emlékművét állítják fel a Klauzál téren. Kozár Alexandrától hallhattunk részleteket.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Utcafront
2024. január 27. szombat 17:00
Műsorvezető: Rózsa Péter
Szerkesztő: Árva Brigitta