„Klubrádió
Reggeli gyors

Totyik: Kevesen vesznek részt a pedagógussztrájkban

26/01/2023 15:36

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Jelentősen vesztett lendületéből az e hétre szervezett pedagógussztrájk – véli Totyik Tamás. A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke szerint azonban ez azért lehet, mert a féléves bizonyítványok kiállítása miatt a tanároknak több feladatuk is van. Jövő kedden nagyobb tiltakozó megmozdulásra számítanak.

2023. január 26. Reggeli gyors - részlet 23.01.26. Totyik Tamás
11:30
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádioó is beszámolt, hétfőtől egyhetes országos sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ).

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár pedig január 26-ára hívta össze a sztrájkbizottság következő ülését.

Maruzsa bejelentését nem tartja sikernek Totyik Tamás. A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke szerint az új tárgyalások meghirdetését törvény írja elő.

"Alacsony a hétfőn indult egy hetes pedagógussztrájkban résztvevők száma" – ismerte el a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában. Totyik azt mondta, kudarcnak ugyan nem nevezné, de a demonstráció lendületéből jelentősen veszített. A mostani 10 ezer körüli szám sokkal kevesebb, mint a korábbi időszakban, aminek szerinte részben az is oka lehet, hogy félévi bizonyítványok és jegylezárások miatt több feladatuk van a tanároknak. Azt is hozzátette, ennek dacára jövő kedden még számítanak nagyobb tiltakozó megmozdulásra.

A teljes beszélgetésta  fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Totyik Tamással
2023.01.26., csütörtök 6:50
Riporter: Herskovits Eszter és Selmeci János