„Klubrádió
Reggeli gyors

A fideszesek saját választóik gyerekeivel is ezt teszik

17/06/2021 11:31

| Szerző: Klubrádió

Állandóan olyan YouTube-reklámokba ütköznek a gyerekek, amiket a Fidesz számukra készített, és amiből megtudhatják, hogy:

"Karácsony 99%-ban Gyurcsány" - hallható már a Youtube-on is a legkisebbeknek szóló gyerekműsorok előtt, közben és a végén is. A Reggeli gyorsban Csordás Anett, a C8 Civilek Józsefvárosért Egyesület, a Momentum által támogatott országgyűlésiképviselőjelölt-jelöltje beszélt arról, hogy ez ellen tiltakozva a hatóságokhoz és a kormánypártokhoz fordult.

2021. június 17. Reggeli gyors-részlet / Interjú, Csordás Anett - 2021.06.17.
08:29
00:00

Szerinte ezeknek a reklámoknak a rendszeres felbukkanása a gyerekek fejlődésére káros, nincsenek abban a helyzetben, hogy "mérlegelni tudnának" - mondta. A Médiahatóságnál bejelentést tettem, mert a kiskorúak fejlődésére káros, egyértelműen ez a kategória. Továbbá Kocsis Máté és Hollik István kormánypárti kommunikációs vezetőknek leveleket is írt, hogy gyerekműsorokat célzó negatív hirdetéseket állítsák le.

A hatóságoktól a politikus azt várja, hogy válaszolnak, a Fidesztől pedig azt, hogy leállítja a hirdetéseket. "Ha következetesek szeretnének lenni, és nem bort inni és vizet prédikálni, akkor le kell állítani a káros hirdetéseket" - jelentette ki. "A saját szavazóiknak a gyerekei ellen is tesznek, ez nagyon káros nekik, ezt látják a gyerekek mintának, ezt nem tehetik meg".

Csordás Anett
 
Csordás Anett
Fotó: Pálinkás János
 

Szerinte a Fidesz tudatosan célozta meg a gyerekeket, hiszen "néhány gombnyomással be lehetne állítani, hogy ne a gyerekeknek szóljanak ezek a hirdetések. Tehát bizonyossággal állíthatjuk, mivel a Fidesz komolyan tervezi a kampányait, tudatosan használják a gyerekeket politikai célokra. Ez álságos és elítélendő dolog".

Ez a reklámozás szerinte etikátlan is, és "bizonyos szint alá nem szabadna mennünk, közösen ki kell állni olyan alapértékek mellett, hogy a gyerekek ne ilyen reklámokat lássanak".

A gyerekekben feszültséget generál, rontja a társas kapcsolataikat, és olyan mintát ad, amitől erőszakosabbak lesznek.

A gyűlöletkeltéssel még hova mennek el? Hol az a szint, ami még elviselhető? Nekünk ezek a határok komolyak, mondta az ellenzéki jelölt.