„Klubrádió
Szerepvállalás

A kenguruktól tanulva

20/06/2021 07:49

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A felelős cégeknek meghirdetett közösségi befektetések díjról és a koraszülötteket segítő kenguruzásról volt szó a Szerepvállalás legutóbbi adásában.

2021. június 19. Szerepvállalás (2021. június 19., szombat 18:00)
25:05
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Magyarországon minden 11. gyerek koraszülöttként jön a világra. A Kenguruzás világnapján, a Melletted a helyem Egyesület hatodik alkalommal hirdette meg az ország valamennyi Perinatális Intenzív Centruma közötti kenguruversenyt. A koraszülöttek ellátásában az állatvilágból, a kenguruktól ellesett módszer lényege, hogy a szülők meztelen mellkasukra helyezve, bőr-bőr kontaktusba kerülnek a babával és mintegy élő inkubátorként biztosítják számára a megfelelő hőt. A kenguruzás hatékony, könnyen használható módszer, amely egyaránt hozzájárul a stabil állapotú koraszülöttek és az időre született csecsemők egészségéhez és jó közérzetéhez. Dr. Nádor Csaba neonatológus, az egyesület elnöke avatott be a részletekbe. 

A hazai piacon működő felelős cégek idén is pályázhatnak az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjára. A szakmai elismerésben minden évben azok a példaértékű vállalati felelősségvállalási és fenntarthatósági programok részesülnek, amelyek mérhető, kimutatható pozitív változásokat eredményeznek a társadalom és a környezet szempontjából. A díjra július 26-ig pályázhatnak a Magyarországon működő nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, startup cégek, valamint az általuk létrehozott vállalati alapítványok. A díjat meghirdető Effekteam Egyesület igazgatója, Dr. Molnár Klára mondta el a részleteket.

effekteam
 
Szerepvállalás
2021. június 19. szombat 18:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori