„Zajlik
Reggeli gyors

Aikido harcosként vág vissza Magyar a kormánypropagandának

14/10/2024 10:46

| Szerző: Klubrádió

Óriási öngólt lőtt a kormányzati kommunikáció, amikor Magyar Pétert próbálta lejáratni azzal, hogy úgy állította be, hogy a Tisza Párt elnöke a nemi szervét vakargatta az Európai Parlamentben. Így vélekedett a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában Somogyi Zoltán.

2024. október 14. Reggeli gyors - részlet, 2024.10.14. Somogyi Zoltán
08:15
00:00
A politológus szerint a kormányzati kommunikátorok ellustultak, mert elszoktak attól, hogy versenyhelyzetben kell dolgozniuk, Magyar Péterrel és stábjával azonban meggyűlik a bajuk. Magyar Péternek működik az a stratégia, amit eddig soha az ellenzékből senki nem csinált, hogy beleröhög a propagandagépezet arcába.

A politológus elemzése szerint a kormány azt akarta megmutatni, hogy Magyar Péter a miniszterelnökkel való kézfogás előtt a nemiszervét vakargatta. Ám ehhez képest a rögzített képsorokon azt látjuk, hogy az EP-képviselő egyszer belenyúl a nadrágzsebébe. Nyilvánvaló, ha ezt 25x levetítik, akkor ez úgy néz ki, mintha egy folyamatos mozgás lenne.

Somogyi Zoltán szerint azért nyúltak ehhez az a durva eszközhöz a kormány emberei, mert Magyar Péterben Orbán komoly kihívóját látják, aki veszélyes lehet a miniszterelnök pozíciójára. Hisz az egész magyar, de még a nemzetközi sajtó arról beszélt, hogy Magyar Péter vitatkozik Orbán Viktorral. Somogyi Zoltán szerint azért kellett a mocsárba azonnal lerángatni a vitapartnert, nehogy egy Orbánnal egyenértékű fél kerüljön ki és ne az legyen az emberek fejében, hogy Orbánnak van egy vele egyenrangú versenytársa, hanem arról szóljon a beszéd, hogy Magyar Péter illetlenül, helytelenül viselkedett. A politológus ezt a Fidesz legalja kommunikációjának nevezte.

Somogyi arról is beszélt, hogy Magyar Péter azonban nagyon jól reagált, mert a kormánypropaganda eszközeit felhasználva ütött vissza, ami már korábban is alkalmazott. Példaként említette, hogy az Aikido nevű harcművészet is a támadás lendületéből építkezik amikor az ellentámadást építi fel.