„Klubrádió
Klubdélelőtt

Élet, színház, szerepek, szeretet – Klubdélelőtt ajánló

18/12/2020 14:59

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Dés László, Fodor Tamás, Dömötör Hanna (Makk Károly özvegye), Berend T. Iván, Grecsó Krisztián, Darvasi László és Rédei Éva a karácsony előtti utolsó Klubdélelőttben.

2020. december 19. Klubdélelőtt (2020. december 19., szombat 09:00)
153:59
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Rédei Éva, a Láng Téka könyvesbolt tulajdonosa és Darvasi László, aki a Pálcika a detektív című krimijével a gyerekeket szólítja meg, őket hívta nyomozásra.

Láng Téka
 
Láng Téka
 

Grecsó Krisztián író ugyancsak a gyerekekhez szól. A Belefér egy pici szívbe verseskötetét a kislánya, Hanna ihlette.

Berend T. Iván nemzetközi hírű történészprofesszor hatvan éves volt, amikor nem éppen önszántából, elment Amerikába tanítani. Szinte elüldözték itthonról. Hatvan évesen kezdett új életet, sikerrel. Most a 90. születésnapján köszöntöttük.

Berend T. Iván
 
Berend T. Iván
 

Fodor Tamás és csoportja, a Stúdió „K” a hetvenes évek nagy alternatív robbanása során emigrált a hivatalos, szemmel tartott és ellenőrzött kulturális életből. A Szabadságszigetek című kötetben az életéről, színházról, szerepekről, politikáról, kultúráról, művészetről mesélt Sándor L. Istvánnak.  

Szabadságszigetek
 
Szabadságszigetek
Fotó: Picasa
 

Dés László - Geszti Péter szövegére - ünnepi dallal készült a karácsonyra, Csillagszórók a címe. A hónapok óta tartó járvány, bezártság ihlette a művészeket. Ők ezzel a dallal szórják szét a szeretetüket, hitüket, reményüket, hogy hamarosan beköszönt egy jobb világ. Dés László volt a Klubdélelőtt vendége.

Makk Károly december 22-én lenne 95 éves, sajnos három éve, hogy nincs köztünk. A feleségével, Dömötör Hannával emlékeztünk a Kossuth–díjas filmrendezőre.

Makk Károly
 
Makk Károly
Fotó: Arató András archívuma
 
Klubdélelőtt
2020. december 19. szombat 9.00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa