„Klubrádió
Hallójárat

Ha botlábú a táncoskomikus

11/03/2019 16:20

| Szerző: Klubrádió

Mi az a fizikai színház, hogyan lehet az intenzív mozgás a prózai előadások szerves része, és mit tegyen az ügyetlen lábú táncos előadó? Ezekről is szó volt a Művészbejáróban, meg arról, miért lehetett botrány egy Bartók-műből.

2019. március 10. Hallójárat-részlet/Művészbejáró (2019.03.10.)
51:38
00:00
A fantáziadús, jeles koreográfus, rendező, egyetemi tanár, Horváth Csaba a mozgásközpontú színházról, a test kifejező erejéről, a látvány fontosságáról beszélt a Művészbejáróban – Hallójárat című műsorunk középső blokkjában

Az adásból megtudhattuk azt is, ha botlábú akár egy táncoskomikus, akkor mit lehet csinálni. Arról is szó esett, miért háborodtak fel többen A csodálatos mandarin előadásán. 

 
Bartók Béla: A csodálatos mandarin.
Forrás: Flickr.com
 

A kiváló színész, Adorjáni Bálint, bensőségesen emlékezett meg erdélyi gyökereiről, szóba került, hogy a közgazdasági tanulmányai segítik-e a pályán. A meghatározó nyolc év a Radnóti Színházban kikerülhetetlen téma volt, ahogy az is, hogy mennyire érzi magát jól szabadúszóként, hogy többfelé, sokfélét játszhat. Azt is megtudhattuk, hogy jól megtermett, macsós alkata miben előny és miben hátrány. 

Címlapkép forrás: Pexels.com

Hallójárat/Művészbejáró
2019. március 10., vasárnap 16.00h
műsorvezető: Bóta Gábor