„Köszönjük,

Hétfői ünnepi adásrend

1/04/2024 05:26

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Itt találják ünnepi adásrendünket, hallgassanak minket húsvét hétfőn is.

 
Húsvéti tojások
Fotó: Pixabay
 

Húsvét hétfőn ünnepi adásrenddel jelentkezünk:

A Reggeli gyors helyett ünnepi ismétlésekből összeállított válogatásunkat hallgathatják meg:

6:00 Reggeli személy: Parák András, pszichológus, sématerápiás-konzultáns jelölt, aki a minőségi semmittevés hiányáról beszélt.

7:00 Reggeli személy: Kardos József kulturális menedzser, a Fidesz egyik alapítója volt. A téma a Fidesz, Orbán Viktor és a most kialakult politikai válság, illetve hogy mit lehet most tenni.

8:00 Filmklubrádió ismétlés: Nincs kegyelem – vendégük volt a rendező-operatőr: Ragályi Elemér.

9:00 Másrészről ismétlés: Elherdált állami vagyon. A használhatatlan lélegeztetőgépi üzlet és a letelepedési kötvények okozta veszteség már eléri a közel 2000 Milliárd Ft-ot. Ez a mi pénzünk, a kormány pedig úgy kezeli, mnt saját, magánvagyonát. Mi lesz ebből? Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója és Bod Péter Ákos közgazdász, a Magyar Nemzeti bank volt elnöke, korábban ipari miniszter mondták el véleményüket.

12:00 Hogyan lettem magyar 2. rész

Ungváry Rudolf, gépészmérnök, könyvtáros, újságíró, filmkritikus, s egy ideje főleg közíró, rendkívül kalandos, sok-sok szomorúsággal, de legalább annyi szépséggel teli, hosszú életéről vall egy drámai monológban. A korábban elhangzott, a gyerekkorról és az 56-os forradalom idejéről szóló vallomások után, most, a második részben a forradalomban való részvétele miatti megtorlás személyes élményeiről mesél "Hogyan lettem magyar” címmel.

16:00 Ünnep idején Beregi Péterrel és vendégével

A 90-es évek ikonikus fiatal politikusa volt a mindig elegáns, csokornyakkendős Palotás János. Beregi Péter vendégeként mesél a múltról, az eltelt időről, a velünk maradt problémákról, de legfőképpen az ünnep öröméről, a családról, az unokákról.

Palotás János Beregi Péter
 
Palotás János és Beregi Péter
Fotó: Klubrádió/Mátyus László
 

17:00 Szerepvállalás

Visszatekintünk 2023 év végére, és az Artemisszió Alapítvány szervezésében megvalósuló 'Formabontások: Helyi szintű együttműködések egy befogadóbb városért' című konferencia tapasztalatairól beszélgetünk. Dr. Szántó Dia a szervezet elnöke és Kisgyura Eszter programvezető.

Majd arról lesz szó, hogy megalapítása óta több mint 140, 18-35 év közötti roma származású fiatal munkaerőpiacon való elhelyezkedését támogatta a képzéseknek és mentorálásnak köszönhetően az Integrom Program, amely mintegy 60 fiatalt inspirált továbbtanulásra, az egyetemi diploma megszerzésére. A Boston Consulting Group társadalmi célú projektjeként indult, a ma már saját lábán álló, idén tízéves program vezetője Boldizsár-Iván Katalin

Négy évig futott a Hulladékmentes Tisza program, amely során több mint 100 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a petkalózok, amelynek több mint fele újrahasznosult, visszakerülve az anyagok körforgásába. Létrejött az első Folyómentő Központ és elkészült egy újrahasznosított konténer felújításával az Ivóvíz Cserebere Pont. A részletekbe a PET Kupa kommunikációs munkatársa, Doró Viktória avatta be a hallgatókat.

18:00 Útszélen – különkiadás

Ramadán és Nagyböjt egyidőben: ünneplő muszlim éskeresztény menekült kamaszok egy adománygyűjtő vacsorán, afgán, iraki és ukránételek egyaránt szerepeltek a menüben. A cél az volt, hogy minél jobbanmegismerjék egymás böjti és ünnepi szokásait, továbbá hogy a befolyó támogatásokbólmajd közösen táborozhassanak. Józsa Márta vendége: Lakatos Zsombor, a Mendék Migránsokat Segítő Egyesület szociális munkása.