„Klubrádió
Szerepvállalás

Informatikával a látássérültekért

12/11/2023 16:00

| Szerző: Bíró Bori

Ezúttal is két bátor civilt mutattunk be a Szerepvállalásban: egy a bántalmazott nőknek segítő NaNe-önkéntest, és a vakok és gyengénlátók megsegítésért küzdő aktivistát.

2023. november 11. Szerepvállalás (2023. november 11., szombat 13:00)
25:13
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Szuhaj Mihállyal beszélgettünk a mai műsor első részében. Az Informatika a látássérültekért Alapítvány kuratóriumi elnökét azon apropóból kerestem meg, hogy éppen 20 évvel ezelőtt, 2003-ban adta át a szervezet első szoftveradományait. Azóta az alapítvány minden évben adományoz; elsősorban képernyőolvasó és nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket, laptopokat és digitális diktafonokat, headseteket juttatott el látássérült diákokhoz, felnőttekhez valamint az őket oktató és segítő szervezetekhez. Az eltelt 20 évben az internethasználat révén a számítógépek és mobiltelefonok átírták a mindennapokat, az alapítvány pedig eközben is azon dolgozik, hogy a vak és gyengénlátó emberek a digitális társadalom egyenrangú tagjai lehessenek.

Az adás második felében Galambos Anitát, a Nők a Nőkért Egyesület, vagyis a NaNe önkéntesét kérdeztük, ugyanis a magyar piacon hiánypótló kiadványt jelentetnek meg. Az elsősorban bántalmazott anyáknak szóló önsegítő könyv kimondottan arra fókuszál, hogyan érinti a gyerekeket, ha tanúi lesznek anyjuk bántalmazásának, és hogyan lehet nekik segíteni, hogy megbirkózzanak a hosszú távú káros hatásokkal.

Szerepvállalás
2023. november 11. szombat 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori