„Klubrádió
A lényeg

Libri-vezérigazgató: Nem befolyásolja a kínálatot egyes könyvek lefóliázása

7/07/2023 14:43

| Szerző: Klubrádió

Kovács Péter vezérigazgatóként is tehernek és "nem feltétlenül szerencsés" dolognak tartja a fóliázást, viszont arra koncentrál, hogy a jogszabályok betartása mellett minél szélesebb kínálatot tudjanak a boltjaikban bemutatni.

2023. július 07. A lényeg-részlet (2023.07.07.) Kovács Péter
01:31
00:00

Semmi köze sincs az MCC többségi tulajdonossá válásához és a kínálatot sem befolyásolja, hogy egyes könyveket mostantól lefóliáznak majd a Libri boltjaiban – mondta a Libri-Bookline vezérigazgatója a Klubrádiónak. Kovács Péter kiemelte, hogy bár továbbra sem tudják, hogy pontosan hogyan kellene betartaniuk a jogszabályt, miután a fogyasztóvédelem egy rosszul elhelyezett gyerekkönyv miatt megbírságolta a céget, a kiadókat arra kérték, hogy fóliázzák be az ehhez hasonló gyermek- és ifjúsági tematikába tartozó könyveiket, illetve találjanak nekik új tematikát.

Ezt azt is jelenti, hogy a felnőtteknek szóló könyveket egyelőre nem fogják befóliázni, a szexualitás öncélú ábrázolásának tilalmát továbbra sem tudják értelmezni, és a jogszabálynak azzal a részével sem foglalkoznak, hogy egyes könyveket elvileg nem lehetne iskolák és templomok közelében árulni.

Kovács Péter hozzátette, hogy a fóliázással kapcsolatos magánvéleményét nem lenne helyes elmondania, de vezérigazgatóként is tehernek és "nem feltétlenül szerencsés" dolognak tartja, viszont arra koncentrál, hogy a jogszabályok betartása mellett minél szélesebb kínálatot tudjanak a boltjaikban bemutatni.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Rácz Stefán Tibor író tett közzé Facebook-oldalán egy videót arról, hogy a budapesti Westendben lévő Libriben átlátszó fóliával vontak be egyes könyveket, amikbe így nem lehet belelapozni. 

A riport hanganyagát a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.