„Támogassa
Reggeli gyors

Nem látszik az alapja a vagyongyarapodásnak, ami Rogán lakhatását megoldotta

16/02/2022 12:16

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

Minden család gyarapodásának örülünk, most itt a lehetőség, hogy Rogán Antal kabinetfőnökének a családját is megtapsoljuk, mivel a família veszteséges cégének hirtelen milliárdos ingatlanvagyona lett, és a kabinetfőnök apukája a család lakhatását is megoldotta. A jelenséget körüljáró tényfeltáró újságíró szerint nem látszik, hogy miből lett hirtelen ekkora vagyona a cégnek és Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám családjának.

2022. február 16. Reggeli gyors-részlet / Interjú, Spirk József - 2022.02.16.
06:37
00:00

A 24.hu becslése szerint közel hárommilliárd forintot érhet az az ingatlanvagyon, ami Rogán Antal kabinetfőnökéhez, Nagy Ádámhoz. illetve annak a családjához  került.

Spirk József, a 24.hu újságírója tárta fel a különös vagyonosodást. A Reggeli gyorsban meglepőnek és gyorsnak nevezte annak a cégnek a növekedését, ami Rogán kabinetfőnöke édesapjának, Nagy Andrásnak a  tulajdonában van. Ez egy kis cég, a Brassolis Kft., aminek "gyakorlatilag 0 forint volt a bevétele az alapítása óta, és folyamatosan veszteségesen működött". Egészen 2020-ig, amikor is a cégadatok között hirtelen megjelent a befektetett tárgyi eszközök soron egy 414 millió forintos összeg, ide szokták az ingatlant is feltüntetni, ami Spirk szerint egy magyarázat nélküli könyvelési szám, és mivel a cég vezetői nem kívántak nyilatkozni, így nem lehet megmondani, mire számolták el, illetve megjelent egy nagyjából ugyanekkora adósság is, amiről szintén nem tudni.

"Mennyből a 414 millió forint"

Rogán kabinetfőnöke, Nagy Ádám, akinek az édesapja, Nagy András Rogán Antal és családjának szállásadója is, mivel "2020 óta tulajdonosa a Rogán Antal lakhelyéül is szolgáló, a II. kerületi Csalán úton található 1000 négyzetméteres háznak, (...) és akkortájt az övé lett a Rogán család régi balatonlellei nyaralója is, miután a miniszter válása után megvásárolta azt a fideszes politikus volt feleségétől, Rogán-Gaál Cecíliától, akihez a vagyonmegosztás során került".

De a cég épített egy milliárdos értékű, úszómedencés, háromszintes, ezer négyzetméteres lakóházat a XII. kerületi Mártonhegyen, majd megvásárolta a szomszédos telket, amelynek az eladója pedig Rogán polgármestersége idején munkába állt belvárosi jegyző, Sélley Zoltán volt, írta a lap, ami szerint ezeknek a vásárolásoknak sehol nem látszik a fedezete.

A három milliárd forintos ingatlanvagyonba a 24.hu beleszámolta azt az ötemeletes irodaépületet is, amit Nagy Ádám egy másik cégen keresztül vett meg még Schadl György, a bírósági végrehajtó kar elnökének letartóztatása előtt a végrehajtói kartól. "Ez egy több igatanból álló vagyonmennyiség", mondta Spirk.

Spirk szerint önbevallás nélkül nehéz megállapítani, hogy miből teremtették elő ezt a pénzt, de a vállalkozás történetének utána lehet nézni, és egyértelműan úgy tűnik, hogy igazból nincs meg a fedezet, amiből ezt az ingatlanvagyon össze lehetett volna hozni, mondta.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Reggeli gyors/Interjú Spirk Józseffel
2022. február 16., szerda 08.15
riporter: Szénási Sándor