„Klubrádió
Utcafront

Nézzük azt a siklót! - Utcafront

30/08/2020 08:46

| Szerző: Klubrádió

Az állomások: Potsdamer platz, Körszálló, Citadella, Szentendre, egy üzemcsarnok és egy templom. Barangoljon velünk.

2020. augusztus 29. Utcafront (2020. augusztus 29., szombat 17:00)
46:05
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta
Renzo Piano olasz építészről már beszélt Sylvester Ádám a múlt héten, amikor egyik híres munkáját, a Pompidou Központot mutatta be. Folytattuk, ezúttal nem kevésbé világhírű épületegyütteséről, a berlini Potsdamer Platz toronyházairól hallhattunk a műsorban.

 

 

A hatvanas évek egyik legmerészebb tervezésű házáról, a Budapest körszállóról beszélgettünk Kelecsényi Kristóf építészet-történésszel.

Torma Tamás pedig az egyelőre csak tervezőasztalon létező, de már eldöntött új beruházásról számolt be, a Citadellához vezető új siklóról.

Szentendrei kaland falfestéssel – Makay László vezetésével ifjúsági közösségek dekorálták ki a Duna-parti Művelődési Ház udvarát.

Okos, esztétikus, izgalmas, ipari, szóval különleges házat tbe a két tervezője,Turányi Bence és Papp Mátyás közreműködésével, akiktől megtudhattuk, hogy az ipari építészet nagyon nem csupán csarnokok felhúzásából áll.

Kozár Alexandra pedig egy eldugott templomról mesélt. A Rákóczi úton, a város leghatalmasabb bérházának udvarán található szlovák evangélikus templomot és annak történetét ismerhettük meg.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. 

Utcafront
2020.08.29. 17:00
Műsorvezető? Rózsa Péter