„Zajlik
Azt beszélik

Óriáspandák jöhetnek Debrecenbe?

11/10/2024 15:30

| Szerző: Józsa Márta / Klubrádió

Valódi óriáspandákat hozhatnak a debreceni állatkertbe – erről beszélt a Klubrádió Az beszélik című műsorában a debreciner.hu újságírója. A debreceni állatkert egy sejtelmes közleményben utalt rá, hogy tervezik a pandák bemutatását.

2024. október 11. Azt beszélik - részlet, 2024.10.11., Polgár Tóth Tamás
06:51
00:00
Kérdés, mennyi lehet ennek a realitása – mondta műsorunkban Polgár Tóth Tamás. A helyi állatkert a közleményen kívül nem kívánt reagálni, de Salát Gergely sinológus a debreciner.hu megkeresésére azt mondta, nem hallott róla, hogy Magyarországra hoznák bérletbe. De nem tartja kizártnak, mert jó kapcsolatai vannak a magyar és a kínai államnak és Debrecenben több kínai érdekeltség is van.

Annyit érdemes tudni a pandákról, hogy 2011-ben évi egymillió fontba került a tartásuk a skóciai edinburgh-i állatkertben, és évi 70 ezer fontot kóstált a 15 tonna Hollandiából importált organikus bambusz, ami a táplálékuk volt.

Polgár Tóth szerint, ha jó helyen vannak a pandák, akkor jelentősen hozzájárulnak az adott város bevételeihez. A skót állatkert bevétele néhány év alatt több mint ötmillió fonttal nőtt.