„Klubrádió
Lég-Kondi

Otthon kellett maradnunk a válság alatt, több áramot is fogyasztottunk

13/06/2020 12:23

| Szerző: Klubrádió

A koronavírus-járvány hatására az emberek több időt töltöttek otthon: a kijárási korlátozások, a távmunka és sajnos az elbocsátások miatt is. Így viszont több áramot fogyasztottunk. A Lég-Kondi legutóbbi adásában arról volt szó, hogyan lehet ezt ellensúlyozni, és arról is, hogy a BME kutatói készítették el világ első elektroszmog-térképét.

2020. június 12. Lég-Kondi (2020. június 12., péntek 15:00)
41:37
00:00
Műsorvezetők: Fórizs Mátyás Szerkesztők: Árva Brigitta

Itthon országos szinten minden bizonnyal tovább nőtt a háztartások áramfogyasztása, hiszen a kijárási korlátozások, a távmunka térnyerése, a digitális távoktatás – és sajnos, nem egy esetben a válsággal együtt járó elbocsátások – miatt a megszokottnál több időt töltöttünk otthon. Ebben a helyzetben azt gondoltuk, célszerű végiggondolni, hogy ezt a fogyasztásnövekedést milyen praktikákkal lehet ellensúlyozni, mind pénzügyi, mind energiatakarékossági okokból – erről beszélgetünk Budai Nikolettával, az LG Magyarország háztartási elektronikai üzletágának termékszakértőjével.

A műsorban szó volt még a világ első elektroszmog-térképéről, amit mintegy kétezer mérés alapján készítettek el a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának kutatói. A SMOG projektet vezető Gschwindt Andrással hallhatnak interjút.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép: Pixabay.com

Lég-Kondi
2020. június 12., péntek 15:00
Műsorvezető: Fórizs Mátyás