„Klubrádió
Café Péntek

POSZT és poszthumán képzőművészet

12/03/2021 16:56

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Három kiállítást is bemutattunk és Jordán Tamás is itt volt velünk heti kulturális ajánlónkban.

2021. március 12. Café Péntek (2021. március 12., péntek 20:00)
55:14
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Az egyik színházigazgató végleg pontot tesz az eddigi karrierje végére, egy másik színházigazgató pontot tesz a POSZT végére. Jordán Tamás a legújabb színészi terveiről, a színházi szakma tönkretételéről, a POSZT egy tollvonással való megszüntetéséről mesélt Váradi Júlia műsorvezető-riporternek.

Evangélikus iskolák diákjai szavaltak a Magyar Nemzeti Múzeu
 
Jordán Tamás
 
Budapest, 2017. április 10. Jordán Tamás színművész, rendező, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója vezényli a szavalókat a Nagy versmondás elnevezésű rendezvényen a Magyar Nemzeti Múzeumnál 2017. április 10-én. Az eseményen a 2017-es reformáció jubileumi év és a költészet napja üzenetét összekötve evangélikus iskolák 500 diákja Luther Márton Erős vár a mi Istenünk című művét szavalták el közösen. MTI Fotó: Marjai János
Fotó: Marjai János / MTI
 

Előbújó dokumentumok: A meleg és leszbikus közösségek története Közép- és Délkelet-Európában, 1945–1999 - a Blinken OSA Archivum és a Háttér Archívum és Könyvtár közös online kiállítása a Centrális Galériában. Hansli Péter kurátor mesélt nekünk róla.

In Vitro címmel látható Tarr Hajnalka mozaikszerű képeiből készült kiállítása az ACB Galériában, melyet korábban a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben is bemutatottak (lásd videónkat). Tarr Hajnalka volt a vendégünk.

Blackmirror - húsz mű, mind alapvetően eltér egymástól, a csillogó fejű szögekkel kivert kalapács, egy talált Herkules, álarcos, meztelen önarcképek, csupa kortársművészeti allegória - ugyancsak az ACB Galériában szerepelnek Gerhes Gábor alkotásai, a művész is megszólalt az adásban.

Gerhes Gábor kiállítása
 
Gerhes Gábor kiállítása
 
Café Péntek
2021. március 12. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia