„Klubrádió
Klubdélelőtt

Töltsön három órát kedvenceivel!

6/05/2022 15:36

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

A legendás Komjáthy Györggyel kezdtük a napot, a Konrád György nyomdokaiba lépő fiával, Józseffel folytattuk, de női vendégekből sem volt hiány, itt volt Szűcs Gabi és Ónodi Eszter, Ruttka Andrea; végül Freund Ádám író-rendező a fiatalabb korosztályt képviselve. 

2024. április 20.
00:00
00:00

Majd’ 60 év rádiózás van a háta mögött: Vasárnapi koktél, Csak fiataloknak, Töltsön egy órát kedvenceivel.... A 89 éves zenei szerkesztő-műsorvezető Komjáthy György kapta idén a Fonogram Magyar Zenei Díj szakmai életműdíját. Manapság már nem dolgozik, alig mozdul ki otthonról, kimondottan csak komolyzenét hallgat, és kedvenc hobbijának szenteli idejét: antik reklámtáblákat gyűjt és archiválja régi felvételeit.

Komjáthy György
 
Komjáthy György
 

1Konrád Györgyöt a Kossuth-díjas írót nem kell bemutatni. Három éve, hogy itt hagyott minket. A fia, Konrád József építész átvette édesapjától a stafétabotot, a nyomdokaiba lépett, egyelőre egyetlen könyv erejéig. Gyászmunka? Apa-fiú kapcsolatot feldolgozása? Írói pályakezdés?

Konrád József
 
Konrád József
 

Századok óta érdekes a nő, aki csábító, végzetes, szeretőnek való, de érdekes a másik típusú nő is, az odaadó házastárs, anya, támasz a férfi életében, a feleség. Feleségek és szeretők – Szűcs Gabi és Ónodi Eszter zenés estje a Zsidó Művészeti Napokon. Az esten a 20. század végzet asszonyainak történeteit ismerhetjük meg: Marilyn Monroe, Marlene Dietrich, Karády Katalin, Böhm Aranka.

Feleségek és szeretők
 
Feleségek és szeretők
 

Ruttka Andrea legújabb kiállítása két részből áll: Az egyik a jól ismert gombostűképek. A gombostű ide bök, oda bök, nyomot hagy. Kicsi lyukakkal jelzi, semmi nem múlik el nyomtalanul. A másik rész a közelmúltban készült festmények, menekülés a gyász fájdalmából. A nemrégiben elhunyt városvédő, nagyapa, apa és férj, Ráday Mihály nyomait véljük felfedezni ezeken a képeken.

Ruttka Andrea, Ráday Mihály és Kováts Kriszta
 
Ruttka Andrea, Ráday Mihály és Kováts Kriszta
 

Ne sírj anyám! A Bohemian Betyars anyák napjára megjelent videoklipjében mind a hat zenész édesanyja szerepel. Aztán ott a Földiek című rövidfilm, amelyben egy bohókás családapa egyszer csak kilövi magát a világűrbe. A filmet diák-Oscarra jelölték. Vendégünk a filmek írója, rendezője: Freund Ádám.